Прочитај ми чланак

Ако вам телефон упадне у воду, урадите ОВО

0

Лепо време је стигло, људи све више времена проводе поред базена или плаже. Па чак и поред гомиле пића. Дешава се да несвесно, док вам је телефону џепу уђете у воду да се освежите. Када схватите шта сте урадили, почиње паника. Ово је само један од случајева. Сигурно су вам познате и остале ситуације.

583932_photography-677579-960-720_f

Након потапања телефона у воду треба да урадите следеће како бисте покушали да га спасите.

– Прво, извадите га из воде што пре. Што је дуже у води, мање су шансе да ће касније прорадити.

Прочитајте још:
А. Чукић
* ВИДЕО: Ево како да напуните батерију телефона за само 10 секунди
* Како добити бољи сигнал у затвореном простору?
* Сазнајте шта, или ко вам успорава WиФи
– Искључите га. Ово је врло важан корак.

– Обришите воду која се налази на њему. Такође, ако је реч о телефону коме се може скинути задњи поклопац, урадите то како бисте уклонили воду која се налази испод поклопца. Ако вам је телефон упао у слану воду, прљаву воду или неку течност која није вода, било би добро да га након тога оперете слатком водом како бисте сву со и остале нећистоће уклонили. Не брините, ваш телефон је већ пун воде. Уклонићете само нечистоће које могу да проузрокују друге проблеме.

– Добро протресите телефон како би вода изашла из уређаја.

– Отворите га.

– Осушите га. Ово можете урадити тако што ћете оставити уређај да се сам осуши или можете покушати феном да га осушите. Но, тада морате бити веома пажљиви. Такође, ако мислите да бисте га феном још више оштетили, ставите телефон у нешто што упија влагу. Можете искористити силиконски гел. Они који су испробали пиринач, кажу да није најбоље решење.

– Након тога, оставите телефон још неколико дана да се суши. Онда можете покушати да га укључите. Можда се одмах укључи, можда и не. Ако се не укључи покушајте да га повежете са рачунаром како бисте успели да спасите податке.