Прочитај ми чланак

САНДА АМЕРИЧКОМ АМБАСАДОРУ: Срби са Русима због словенства и православља

0

Русија никада није бомбардовала Србију нити тражила да преда део територије; Крим је историјски руска територија која није анектирана 2014. године.

Фото: Србин.инфо - Ненад Златановић

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Председница ДСС Санда Рашковић Ивић оценила је да без учешћа Русије нема озбиљне борбе против тероризма ни решавања међународних конфликата.

Како каже, то се показало и у случају Сирије.

Осим тога, навела је и да су санкције Европске уније према Русији погрешне и штетне за односе Европске уније и Русије.

„Потребно је додатно оснажити односе Србије и Русије, а посебно је потребно појачати руско медијско присуство у Србији које је сада далеко од задовољавајућег“, рекла је она током дискусије о Русији коју су организовали амбасада САД и Трансатлантска академија.

ДСС је саопштио и да је њихова лидерка током разговора са амбасадором САД Кајлом Скoтом и Тедом Рајнертом из Трансатлантске академије оценила да је блискост Срба са Русима утемељена не само на словенству и православљу, него и на чињеници да Русија никада није бомбардовала Србе, нити од Србије тражила да преда део територије.

„Крим је историјски руска територија која није анектирана 2014. године него је референдумом враћена у оквиру Русије, као што је и Косово и Метохија историјски српска територија која се уз кршење међународног права отима Србији“, додала је Рашковић Ивић.