Прочитај ми чланак

БРИТАНСКИ „ГАРДИЈАН”: Српски електрични бицикл у топ 5 производа будућности!

0

Млади тим београдске стартап компаније "Ono Bikes" представио је на фестивалу у Бечу електрични бицикл који је изазвао велику пажњу посетилаца и инвеститора.

 

Производ будућности - српски електрични бицикл

Производ будућности – српски електрични бицикл

Тај електрични бицикл назван „Archont“ омогућава максималну удобност возачу који батерију иначе јаког мотора може да прилагоди својим потребама, саопштила је Привредна комора Србије.

Извршни директор компаније „Ono Bikes“ Марко Шћепановић каже да је то јединствен производ јер представља „ручни рад који се издваја дизајном и технологијом“.

„Краткорочни циљ наше компаније био је да се представимо светској јавности и позиционирамо на светском тржишту као један од кључних брендова у е-бике индустрији“, рекао је он.

Један од циљева те стартап компаније, која се у Бечу представила уз подршку ПКС, јесте развој технологије и производње у Србији електромотора који покреће бицикле.

„Верујемо да ће овај бицикл постати извозни производ српске памети и креативности. Посебно нас радује што су из Беча стигле вести о интересовању инвеститора из света за наш производ“, изјавио је председник ПКС Марко Чадеж.

Приче о младом српском тиму већ су објавили лондонски „Гардијан“ и други часописи, магазини, специјализовани бициклистички, дизајнерски и блогови и форуми у свету.

Гардијан је „Ono Bikes“ уврстио у пет најбољих производа будућности, саопштено је из Привредне коморе Србије.