Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ ДЕМОКРAТСКОГ ФРОНТA: Подгорицом одјекује Мило лопове!

0

Протестни скуп Демократског фронта под слоганом „Против владе Мила Ђукановића“ на којем је било пар хиљада грађана завршен је шетњом до зграде Владе Црне Горе.

Demokratska front podgorica4

in4s.net

Колона је прошла поред зграде Владе, затим Херцеговачком улицом преко улице Слободе и вратили се назад испред платоа зграде Скупштине. Предсједник Извршног одбора НСД и Клуба посланика ДФ-а Милутин Ђуконовић се захвалио свим присутним грађанима на доласку уз паролу „Нема повлачења, нема предаје – До слободе!“

Demokratska front podgorica5

in4s.net

Одлична атмосфера, народ је поздрављао првог човјека режима…улице су одјекивале „Мило лопове!“.

Демократски фронт оцењује да улазак дијела тзв. опозиције у Ђукановићеву владу представља најгору издају.

„Демократски фронт као једина аутономна политичка организација поставила је за циљ смјену режима Мила Ђукановића. Желимо слободу и ништа више. На том путу имамо двије препреке. Ту је она политичка групација која себе зове опозицијом на челу са Ранком Кривокапићем и његовим сателитима“, казао је Драго Шћепановић предсједник ОО ПЗП-а из Даниловграда додајући да по броју ултиматума које су поставили неће ни да говори.

Само бестидна дружина, казао је он, може да поднесе оволико понижења од ДПС-а и да уђу у њихову владу.

„Друга препрека је ДПС. Шта рећи о партији чији су активисти осуђивани за крађу гласова и главне актере афере Снимак. Поручујемо им ноћас, колико год да пласирају њихове лажи, нека знају да је истина само једна!“, поручио је Шћепановић.

„Зна се гдје смо ми, а гдје су остали, али оно што се дешава вјековима је онда када треба правду треба освојити. Нико ово не може зауставити, морају да знају да ће платити за све оне сиротињске године које су остале иза нас, а када се сруши та кула, тек ће се онда видјети шта су радили, а онда ће један по један да одговарају. Нису вриједни помена“, поручио је Владо Шћепановић испред Радничке партије напомињајући да за три мјесеца ови што су ушли у Милову владу могу само да гледају шта раде или да пошаљу жандаре на народ који је против владе Мила Ђукановића.

„Обавезујем посланике Демократског фронта да, пошто ће један од највећих издајника Црне Горе Дарко Пајовић постати предсједник Скупштине, да устанете и да му окренете леђа“, казао је Шћепановић.

„Освануће октобарски дани када ће Демократски Фронт ући у владу, али под палицом онога против кога се боримо – никада. Поручујемо ми нећемо са вама, демократски вођо, са оним који је за 26 година промијенио више идеологија. Пријатељи, били смо као један и остали смо као један. Свима који нису хтјели или смјели да се једном за више од пола год појаве на овом булевару, поручујемо ми се не плашимо и када би хтјели немамо од кога. Испред владе не морају постављати барикаде јер свако ко има достојанство никада неће ући у њу„, казао је Душко Томашевић из Нове.

in4s.net

in4s.net

Ове улице и тргови траже слободне људе, истако је Милан Роловић из ПЗП-а Улцињ, јер и слобода тражи људе.

„Нека знају да сваки од нас ми је ближи пријатељ и брат од оних 600 на Грбљу. После 15 година почела је револуција у Црној Гори и да се изборимо за прве слободне изборе. Са улице су дошли, и тако ће отићи јер то је Божја правда“, поручио је Роловић додајући да и нека су узели како је казао, наше личне карте и отишли да преговарају у наше име и испреговарали у наше име нешто што нисмо хтјели.

„Испреговарали су владу Франкештајна. Постоје двије Црне Горе, једна је била на тргу прије неки дан, а једна је овде. Није црногорски, није чојски, одрећи се 1916. године и Мојковачке битке јер су тада Црногорци и Срби стали раме уз раме и одрећи се 1991. године , могу да тражим опрост , али због оних 200 Црногораца који се нису вратили нећу да се одрекнем ’91-е“, истиче он.

„Мафијашки и корумпирани режим Мила Ђукановића је бруталном употребом силе покушао угушити демократске промјене. Тим процесима се придружила и лажна опозиција која нас је убјеђивала да је за смјену Мила Ђукановића. Ушли су у ред лажних опозиционара који су спремни да служе режиму. Једно је сигурно, ови са власти неће кренути као људи. Млитавом руком се не пише историја“, казао је Јово Пејовић испред ОО ДНП-а Подгорица.

Радојица Живковић из беранског одбора Нове српске демократије је најамницима назвао представнике опозиције који су ушли у Владу.

„Тражимо само слободне изборе и честитаћемо ономе ко побиједи“, поручио је Живковић.

Вечерашњи скуп је организован у знак протеста против владе коју је, како су истакли из ДФ-а, Ђукановић конструисао у вампирском термину између два и три ујутру и у коју су ушли један потпредсједник и четири министра из „конструктивне опозиције“, односно из Демоса, СДП-а и Грађанског покрета УРА.

Иначе, редована сједница Владе Црне Горе, која је требала данас да се одржи, одложена је због протеста ДФ-а за понедељак.