Прочитај ми чланак

ЕПИЛОГ ВУЧИЋЕВОГ САСТАНКА С ПУТИНОМ: Русија Србији преча од ЕУ, у Влади и Поповић

0

Србија и Русија морају да имају још јаче партнерске односе него што је то био случај у претходним годинама, епилог је изненадног састанка председника Владимира Путина са Александром Вучићем у Москви.

putin vucic_popovic

Како сазнаје редакција „Србин инфо“, Вучић је у Москви добио јасну поруку да се од нове Владе Србије очекује да потврди већинску вољу грађана Србије која управо Русију види као главни ослонац у спољној политици.

– То значи да би за разлику од претходне, нова Влада Србије требало да се у многим ситуацијама не води паролом „ЕУ нема алтернативу“, већ да доноси одлуке које ће пре свега бити у интересу Србије, а које ће сигурно имати подршку од Москве – наводи наш извор. – Ако жели бенефите од сарадње с Русијом и економске повластице, Београд ће морати да бар за неколико корака Москву стави испред Брисела. То у претходном периоду ипак није био случај.

Он наводи и да је поред Социјалистичке партије Србије, уласку у нову Владу близу и СНП Ненада Поповића, што би уз велики број проруских посланика у парламенту (како у опозицији, тако и у владајућој странци) требало да допринесе добрим односима између Москве и Београда у наредне четири године.