Прочитај ми чланак

Двери одговориле на позив: Нема подршке, геј парада вређа јавни морал Србије

0

Београд -- Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да сексуална орјентација није људско право, као и да неће подржати Параду поноса у Београду.

bosko obradovic dveri

Како је изјавио, „нико нема право да вређа јавни морал“.

Обрадовић је, поводом позива организатора Параде поноса да подржи права ЛГБТ особа на слободу окупљања, рекао да је парада небитна и наметнута тема.

„Сексуална орјентација није људско право и недостојно је сводити човекову личност на његову сексуалност. Ми смо спремни да причамо о свему, али нисмо спремни да мењамо своје политичке ставове под утицајем моћних лобија“, рекао је Обрадовић за Н1.

Он је навео да поштује њихово присуство у заједничкој борби против изборне крађе и да је спреман да подржи свакога ко трпи било какву дискриминацију, али је нагласио да је геј парада небитна и наметнута тема.

„Има важнијих тема које су маргинализоване, попут проблема беле куге или катастрофалног стања у пољпривреди, као и проблеми оних који имају кредите у швајцарским францима“, рекао је Обрадовић.

Наводећи да хомосексуалци сасвим слободно живе и раде у друштву, Обрадовић је упитао шта је проблем и додао да ће Двери, по узору на руско законодавство, предложити закон о забрани промоције хомосексуализма малолетним особама.

„Геј парада вређа јавни морал Србије и само је први корак ка парадирању кроз остале сфере система. Њихов циљ није геј парада ни окупљање него би да загосподаре уџбеницима, школама, медијима, политиком, законодавством… А крајњи циљ им је да легализују хомосексуалне бракове и да им се омогући усвајање деце“, навео је Обрадовић.

Покрет Двери је саопштио и да промотери Параде поноса „добијају велика средства из иностранства за наметање идеологије хомосексуализма“, иако немају већинску подршку ни ЛГБТ популације.

„Не улазимо ни у чију приватност. Спремни смо да бранимо свакога ко је изложен било каквој дискриминацији. Хомосексуалци сасвим слободно живе и раде у нашем друштву“, тврде Двери.

Раније данас, организатори Параде поноса су објавиле да ће шетња бити одржана 18. септембра, а са конференције је послат и позив лидеру Двери Бошку Обрадовићу да ове године подржи тај догађај.