Прочитај ми чланак

ТРЕСЛА СЕ ГОРА, РОДИО СЕ МИШ: Завршен скупови власти и опозиције у Бања Луци

0

Митинзи опозиције и власти завршени су у Бањалуци без инцидената, лидер СНСД Милорад Додик је запевао, а председник СДС Младен Босић скандирао "Миле лопове".

Фото: Бука

Фото: Бука

У Бања Луци су данас одржана два скупа, „Срцем за Српску-Стоп издаји!“ у организацији власти, и „Ослободимо Српску“, у организацији опозиције, а са бина су на самом почетку размењене и поруке и поздрави.

Са Трга Крајине, присталице власти су упутиле поздрав окупљенима на скупу у парку „Младен Стојановцих“, док су присталице опозиције такође поздравиле, како су поручили, своју браћу на Тргу Крајина.

На митингу власти су, пре председника РС Милорада Додика, који је дочекан овацијама, говорили припадник дринског корпуса ВРС Милан Јоловић, Драган Ђурђевић из СРС и Петар Ђокић, председник Социјалистичке партије, који је поручио да су дошли како би спречили поделе.

„Окупили смо се због једне ствари, Републике Српске, и да покажемо да је народ већински уз ову власт на челу са Милорадом Додиком. Дошли смо да спречимо поделе и да покажемо да смо овде ради даље изградње Републике Српске и њене стабилности. На жалост, једино ту поруку не чују они који су се скупили под скуте сина Aлије Изетбеговића“, рекао је Ђокић.

Бивши командант специјалне јединице „Вукови са Дрине“ Милан Јоловић прочитао је писмо бивших команданата полиције и војске РС и поручио да „нико неће окренути Србе на Србе“.

На митингу власти говорио је и син Ратка Младића, Дарко, дочекан великим аплаузом, а са поруком „мира и очувања РС“.

„Обраћам се и вама и онима у парку Младен Стојановић да поручим да смо сви једно и да у свакој слободној земљи постоје разлике, али су опасне поделе“, рекао је Ратко Младић и упозорио да они који не мисле добро очекују да ће „запалити“ Српску, али не само Српску, „већ шире“.

Митинг опозиције почео је интонирањем химне Боже правде, а потом су се на бину попели лидери опозиције Младен Босић, Младен Иванић, Бранислав Бореновић, Драган Чавић, Aлександра Пандуревич, Игор Црнатко…

Окупљенима се на том скупу обратио Горан Шеховац, борац Илиџанске бригаде, који је рекао да је у његовој бригади током рата страдало 500 бораца.

„Када тражимо своја права, онда нас називају издајницима, али ја питам господина Додика – зашто сте борцима укинули загарантоване пензије.“

„Ми овде и они на другом месту смо на истом путу, али део њиховог руководства не мисли као ми. Скупили смо се од Новог Града до Требиња да покажемо да се боримо за РС“, рекао је Марко Павић, лидер ДНС.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је уочи митинга  „Срцем за Српску-Стоп издаји!“ да жели да Српском владају стабилност и мир.

„Желим да Републиком Српском владају стабилност и мир и да проблеме решавамо у институцијама, да се међусобно уважавамо и политичке разлике решавамо у институцијама Републике“, рекао је Додик новинарима.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске није допустило представницима опозиције, односно Савеза за промене, протестну шетњу због могућег контакта са учесницима митинга подршке властима на Тргу Крајина.  

Опозиција, међутим, не одустаје И о томе ће кажу одлучити након митинга.

Српски члан Председништва БиХ Младен Иванић је након разговора са министром полиције Драганом Лукачем новинарима рекао да су протест И шетња демократско право.

„Ни на памет нам није падало да призивамо било какве сукобе, нити контакт са учесницима контрамитинга“, рекао је Иванић.

Истакао је да очекује да ће скупови протећи у најбољем реду и да неће бити нереда.

Код Додика Младићев син, код Иванића Караџићева ћерка

На митингу власти РС „Срцем за Српску.Стоп издаји“ бурно је поздрављен син Ратка Младића, коме се суди у Хашком трибуналу, док је на протесту опозиције „Ослободимо Српску“ била присутна ћерка хашког осуђеника Радована Караџића.

Дарко Младић и Соња Караџић били су „патриотски адути“ обе стране.

Дарко Младић дочекан је бурним аплаузом, а окупљенима је поручио да су поделе опасне, те упозорио да они који не мисле добро очекују да ће запалити Српску, и не само Српску.

Соња Караџић пренела је „очински савет“ наступајући у име оца Радована.

Митинг и контрамитинг у Бањалуци протекли су данас без инцидената, упркос различитим политичким порукама и међусобним оптуживањима.

Председник Српске Милорад Додик опсовао је током свог обраћања на митингу, препричавајући окупљенима једну од својих посета Сарајеву.

Он је грађанима пренео да је на опаску Младена Босића „шта ће рећи странци“ одговорио „Босићу, ј… странце“.

Своје обраћање присталицама на митингу власти Додик је завршио певајући „Не може нам нико ништа“.

Тај наступ је један од лидера опозиције, Бранислав Бореновић из ПДП, на протесту опозиције прокоментаисао „Милораде, ти си своје отпевао…“.

ТОК СКУПА

14.26 – Окупљени на скупу опозиције позвани да крену ка својим аутобусима

14.25 – Завршен митинг опозиције.

14.20 – Формиран кордон на скупу опозиције

Припадници обезбеђења на скупу опозиције, њих око 200, направили су кордон како би спречили пролазак незадовољних према Тргу Крајине. На тај начин је припремљена траса према Малти, у смеру супротном од зграде Владе РС, где ће се кретати демонстранти када заврши протестни скуп.

Protest u Banja Luci
 
14.18 – Чавић: Један је скуп поданика, други скуп слободних људи
 
„Данас су одржана два скупа – један је скуп поданика, а други скуп слободних људи. Овде је 20.000 грађана у име 1,3 милиона слободарских Срба“, рекао је Драган Чавић, предсједник НДП-а.
 
14.17 – „Милораде, ти си своје отпевао“
 

„Додик је певао на свом скупу, а ми му кажемо – Милораде, ти си своје отпевао“, рекао је Бранислав Бореновић, лидер ПДП-а.

14.14 – Босић: Не може нико поделити српски народ.

Они који су били на котнрамитингу морали су да оду да не би остали без посла. То нису наши непријатељи, то су наша браћа.

Босић прочитао захтеве власти које је назвао мерама за спас РС и затражио превремене председничке и парламентарне изборе, заједно са локалним изборима.

13.53 – „Не доносим вам лажна писма из Хага, већ братски поздрав и очински савјет – до јутрос се нисте имали чега стидети, немојте урадити ништа због чега би се стиђели сутра“, рекла је кћерка некадашњег предсједника Српске Радована Караџића, Соња Караџић- Јовичевић.

„Ми имамо за шта да се боримо, само нам народе дај шансу да можемо да помогнемо свима“, рекла је Караџићева.

13.49 – „Хвала вам што се дошли, јер наша борба не би ништа значила, ово је борба против диктатуре. Страха више нема, они нису рачунали на оволики број грађана. Ово је побједа демократије“, рекао је спрски члан Предсједништва Младен Иванић.

„Република Српска је сигурна и борићемо се за њу, али ћу се борити и против неправде“, рекао је Иванић.

13.48 – Народ се разилази са Трга Крајине

13.39 – Опозиција: Нећемо одустати док РС не буде правна држава.

Небојша Вукановић, саветник Младена Босића, подигао је на скупу опозиције народ “на ноге” узвикујући “Помоз’ бог, браћо устаници” и “Готов је”, на шта су демонстранти узвратили дугим скандирањем “Готов је”.

13.32 – После музичког наступа, Додик се захвалио учесницима скупа и поручио да РС није реметилачки фактор.

protest opozicije i vlasti u srpskoj banja luka

13.30 – Порука Додику са митинга опозиције: Ако си Србин, исплати борце.

13:29 Опозиција слуша реп, а Додик форсира народну музику.

13.28 – Додик запевао и другу песму.

13.25 –  Додик запевао: Не може нам нико ништа јачи смо од судбине.

Митинг присталица власти на Тргу Крајине

Митинг присталица власти на Тргу Крајине

13.24 Овде ћемо бити још мало, па у аутобусе и кући, нас не интересује шта они раде у парку. Ко пјева зло не смије“, поручио је Додик.

13.23 У парку“Младен Стојановић“ грађани поручују Додику – „Готов је!“

13.13 – Додик изашао на бину, дочекан овацијама и аплаузом.

Додик је током говора поручио Сарајеву да српски народ има две државе – Србију и РС. Да узвикнемо Србија! Шта је овде освајачки? Екстремне групе су на Косову а на овде.

Он је и додао да су се окупили да би показали да РС може да се брани демократским средствима, да нема сукоба и да никоме ништа неће да фали.

13.06 – Протест опозиције: „Када тражимо своја права, онда смо издајници

„Да је Додик знао да ће доћи до овакве побуне, никад нас не би оволико опљачкао. Њему мора да смркне, да би нама свануло. Нисам хтио да поклекнем, нисам хтио да ме купе. Зар ће неки ратни дезертер да нас назива издајницима?“, истакао је на митингу опозиције син погинулог борца Његош Томић и додао да је велики број деце погинулих бораца поднијело одштетни захтјев због увреде.

Протест опозиције у Парку "Младена Стојановића"

Протест опозиције у Парку „Младена Стојановића“

„Прошло је десет година када су обећали да ће бити боље, једанаесту годину дочекати неће. Ово није протест политички скуп, ово је највећи скуп народа Републике Српске. Режим и Додик су издали једно наређење – пљачкајте и даље. Ми морамо рећи- стоп пљачки. Да вратимо будућност младима“, истакао је предсједник Странке Напредна Српска Aдам Шукало.

„Представљам српско Сарајево где је погинуло 4500 бораца, и када дођемо у Бањалуку да тражимо своја права, онда смо ми издајници. Предсједниче, што су нам најмања примања у регији? Колико си издвојио средстава за наше оптужене у Федерацији. Када сте посљедни пут прислужили свијећу нашим саборцима на Сокоцу, ми у Источном Сарајеву немамо болницу па нам се борци лијече на Кошеву у Сарајеву. Зашто сте дозволили турском премијеру да вријеђа Бањалуку и Републику Српску? Бањалука неће бити никада турска. Ко је овђе издајица“, поручио некадашњи борац Илиџанске бригаде Горан Шеховац.

protest u banja luci putinc

12.59 – Павић: Боримо се за РС

– Овде смо да бисмо показали да је РС снажна и да има људе који је могу водити. Ми овде и они на другом месту смо на истом путу, али део њиховог руководства не мисли као ми. Скупили смо се од Новог Града до Требиња да покажемо да се боримо за РС – рекао је Марко Павић, лидер ДНС.

12.55 – Драган Ђурђевић из Српске радикалне странке се на Тргу Крајине захвалио свима који су дошли, као и доктору Војиславу Шешељу “који се брине за РС”.

“Председнику Додику хвала. Има ли ишта часније него бити следбеник Радована Караџица, Ратка Младића и својих који су стварали Републику Српску. Хвала свима у СДС који мисле другачије него њихово руководство. Позовите на разговоре и на пружање руке. Мора економија да се покрене да се верује руководству РС”, рекао је Ђурђевић.

12.50 – Такође, припадник дринског корпуса Војске Републике Српске Милан Јоловић обратио се скупу и поручио:

“Припала ми изузетна част поруку да прочитам поруку наших ратних команданата. Никад нисмо били део поделе српског народа. Због наших хероја поручујемо свим непријатељима српског народа да смо и даље своји на своме и да не угрожавамо никога”.

Како каже, генерали су замолили да испуне две жеље – прва да пошаљемо поруку матици Србији, региону и свету да нико неће окренути Србе на Србе.

“Молим нашег председника и све вас да поздравите великим аплаузом оне који протестују у парку. Значи жеља генерала који су утамничени. Друга жеља – обраћам се свима на овом величанственом скупу и браћи и сестрама у парку Младен Стојановић поручујем да смо сви једно. Највећи успех у рату што се нисмо поделили на партизане и четнике. Сви треба да буду мирни и спокојни јер смо сачували мир”, истакао је Јоловић. 

12.45 „Забрана шетње је прављење негативног амбијента, апсолутно не очекујем нереде, нисмо због њих овде“, каже члан председништва БиХ, Младен Иванић.

12.43 – На митингу владајуће коалиције „Срцем за Српску – Стоп издаји!“ у Бањалуци до подне окупило се више од 15.000 грађана, док је на протесте опозиције „Ослободимо Српску“ у парку „Младен Стојановић“ пристигло око 10.000 људи, јављају медији из Српске. То још нису коначни подаци јер и на митинг и на протесте људи и даље пристижу.

Фото: Бука

Фото: Бука

12.40 – Дарко Младић на Тргу Крајине: Данас смо показали да неће брат на брата

Након Јоловића на бину је изашао Дарко Младић, син Ратка Младића, дочекан великим аплаузом.

– Дошао сам да упутим поруке мира и очувања РС. Обраћам се и вама и онима у парку Младен Стојановић да поручим да смо сви једно и да у свакој слободној земљи постоје разлике, али су опасне поделе. Показали смо да данас неће брат на брата – рекао је Младић.

12.39 – На митингу власти поздравили опозицију у парку

На Тргу Крајине се обратио бивши командант специјалне јединице “Вукови са Дрине” Милан Јоловић и прочитао писмо бивших команданата полиције и војске РС.

– Нико нас неће завадити и окренути Србе на Србе – рекао је Јоловић.

Он је позвао све окупљене на Тргу да поздраве присталице опозиције у Парку Младен Стојановић, након чега се чуо громогласан аплауз.

12.38 – На протесту опозиције у парку око 10.000 људи

Према проценама организатора протеста опозиције у парку „Младен Стојановић“ налази око 10.000 протестаната, јавља репортер „Блица“.

12.39 – Шетња опозиције биће симболичног карактера

Како сазнаје „Блиц“ на лицу места, најављена шетња бити симболичног карактера, а њена траса ће бити око 200 метара у супротном смеру од зграде Владе РС (према Малти). Како сазнајемо, на тај ће се начин испратити сви који су дошли на протесте.

12.27 – Почео и протест опозиције. Уз звуке корачнице „Марш на Дрину“ лидери Савеза за промене изашли на бину.

12.24 – Почела јака киша у Бањалуци.

12.23 – У Бањалуци има лица која би могла да наруше сигурност, изјавио је министар за безбедост Републике Српске Драган Лукач

12.20 – Додик: Српском да владају мир и стабилност

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да жели да Српском владају стабилност и мир.

„Желим да Републиком Српском владају стабилност и мир и да проблеме рјешавамо у институцијама, да се међусобно уважавамо и политичке разлике ријешавамо у институцијама Републике“, рекао је предсједник Додик новинарима испред Палате Републике у Бањалуци одакле је пјешке кренуо према Тргу Крајине гдје ускоро треба да почне митинг владајуће коалиције „Срцем за Српску-Стоп издаји!“

Он је свим грађанима пожелио успјешну и стабилну Републику Српску.

Са предсједником Републике на Трг Крајине кренули су и премијер Жељка Цвијановић, посланици СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске, посланици и делегати у парламенту БиХ, те високи функционери СНСД-а.

12.04 – Очекује се почетак скупа на Тргу Крајине

У првим редовима на Тргу Крајине су, одмах уз бину, министри у Влади РС, бројни службеници републичких институција, директори јавних предузећа. Како сазнајемо, Додик ће се присталицама обратити око 13.50 часова, а пре њега ће на скупу говорити Марко Павић, лидер ДНС, Петар Ђокић, лидер СП, радикал Драган Ђурђевић и Дарко Младић, син Ратка Младића.

11.48 – Иванић наговестио да може доћи до шетње

Савез за промјене и даље инсистира на могућности кретања његових присталица, речено је након састанка с Драганом Лукачем.

Младен Иванић је наговестио да би до протестне шетње ипак могло да дође, не желећи да открије смер.

11.46 – Лукач: Полиција не може да држи под контролом оволики скуп

„Опозиција инсистира на протестној шетњи, упозорени су да ако до тога дође може кренути и друга протестна шетња, што може довести до сукоба“, рекао је министар унутрашњих послов Драган Лукач.

Према Бањалуци се креће 300 аутобуса, навео је Лукач, додавши  да се на  демонстрацијама очекује око 30.000 људи.

„Уколико би дошло до кретања, око 2.000 полицајаца који се налазе на улицама не би могло да одговори задатку. Због тога је забрањено кретање демонстраната“, упозорио је он.

11.50 – Медији јављају да је на скупу владајуће странке за сада окупљено око 10.000 људи, док је на скупу опозиције присутно око 4.000 демонстраната.

banjaluka-protest-foto-tanjug-oksana-toskic-146

Фото: Танјуг – Оксана Токсић

11.48 – Додик је на Тргу Крајине дочекан аплаузом и узвицима “Додик, Додик”, након чега је отишао у оближњу посластичарницу пре званичног обраћања на митингу власти.

11.45 – Након састанка у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, представници опозиције су рекли да нису одустали од протестне шетње, и да ће о томе одлучити накнадно.

11.36 – Додик стигао на Трг Крајине: Желим све најбоље свима

– Желим све најбоље свима – и оним на Тргу Крајине, а и оним који су у Парку “Младен Стојановић. Свима желим успешну и стабилну РС и да размирице решавамо у институцијама Републике Српске – рекао је председник СНСД Милорад Додик, након што се из Палате председника РС упутио према Тргу Крајине.

С њим су кроз Господску улицу прошли чланови руководства СНСД межу којим су Жељка Цвијановић, Никола Шпирић, Небојша Радмановић, Средоје Новић.

11.25 – Црнадак дошао у парк

Игор Црнадак (ПДП) је дошао у парк „Младен Стојановић“, на протест Савеза за промене. Изразио је наду да ће све протећи мирно.

    11.26 – Како јављају извештачи са лица места, ситуација је готово ванредна, све улице у центру града и сви угоститељски објекти су затворени.

11.25 – Знак захвалности Шаровићу, аутобусе платила Сарајевска пивара?

Сарајевска пивара платила је аутобусе СДС-у на подручју Сарајевско-романијске регије који ће возити грађане на сутрашње протесте опозиције у Бањалуку, сазнаје Срна.

Извор из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ рекао је да је то „мали знак захвалности за гест ресорног министра Мирка Шаровића /потпредсједник СДС-а/ који је обуставио усвајање закона о акцизама које би додатно опорезовале пиварски сектор“.

„Шаровић је том одлуком направио велики услугу Сарајеву и ово је само мали знак захвалности Сарајевске пиваре“, рекао је извор из овог министарства.

11.12 – Састанак са министром унутрашњих послова

На састанак са министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачем дошли су у име Савеза за промене Младен Босић, Младен Иванић, Драган Чавић, Дарко Матијашевић и Бранислав Бореновић. Састанак се одржава у просторијама Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

11.06 – ПДП: Нисмо уносили летве у аутобус

Партија демократског прогреса (ПДП) са гнушањем је одбацила тврдње из полицијског извештаја ЦЈБ Бијељина у којима се активисти ПДП-а оптужују за покушај уношења летви у аутобус који је кренуо из Бијељине на протест у Бањалуку.

11.03 – Неколико хиљада грађана на Тргу Крајине

10.59 – Опозиција: „Укључи мозак“; Власт: „Напред Српска“

Присталице и једне и друге стране почели су још од 10 сати да се окупљају носећи заставе и транспаренте попут – „Укључи мозак“ на страни опозиције, док присталице власти носе оне са написима „Напред Српска“, „Милорад Додик чува РС“ и Срцем за Срспку. Стоп издаји“.

10. 24 – Двоструки ред ограде раздваја два скупа

Како јавља дописник „Блица“ из Бањалуке, јаке полицијске снаге на улазима у град контролишу све аутобусе који довозе демонстранте, након чега под полицијском пратњом настављају према граду. Полиција редовно контролише и аутобусе са приградских линија.

Такође, између зграде Владе РС и парка Младен Стојановић припремљен је двоструки ред ограде у чијој близини се налази и јединица са око 40 полицајаца у пуној опреми.

10.19 – Распоређивање обезбеђења у парку Младен Стојановић

Грађани полако пристижу на протест опозиције „Ослободимо Спску“ који је заказан за подне у парку Младен Стојановић у Бањалуци, у близини зграде Владе Републике Српске.

10.15 – Грађани се окупљају на митингу власти

Контрамитинг владајуће коалиције под слоганом „Срцем за Српску. Стоп издаји“ одржава се на Тргу Крајине.

10.10 – Почело окупљање, бањалучки парк под опсадом

Локације на којима су два скупа удаљене су око километар. Два митинга обезбеђиваће око 2.000 полицајаца, а учесници протеста и митинга биће раздвојени кордонима.

9.34 – Aутобус „Заветника“ заустављен на граници

Председник Српског сабора „Заветници“ Стефан Стаменковски рекао је Срни да Гранична полиција БиХ на Граничном прелазу Рача не дозвољава пролазак аутобусу са активистима „Заветника“. Опширније прочитајте у одвојеној вести испод:

СТОП за СРБЕ ИЗ СРБИЈЕ: Бакир Изетбеговић спречио за данас улазак у Српску


9.10 – „Носим летве ‘за фајта'“

Полицајци Центра јавне безбедности (ЦЈБ) Бијељина јутрос су спречили особу чији су иницијали В.М. да у аутобус који је активисте опозиционе странке ПДП-а требало да превезе у Бањалуку на протесте, унесе 41 летву дужине 80 центиметара, речено је из МУП-а Српске Срни.

Он је приликом уношења летви у аутобус полицијском службенику рекло да их носи „за фајта“, кажу у МУП-у.

8.40 – Лукач: Полиција ће узвратити ако буде нападнута

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач нагласио је јуче да је Полиција Републике Српске способна да обезбеђује велике скупове и омогући да буду одржани у миру.

Он је потврдио да су за оба скупа забрањене најављене шетње, те позвао све грађане Бањалуке и Републике Српске да буду свесни да сукоби нису потребни јер могу направити само велику штету.

Лукач је нагласио да ће полиција узвратити ако буде нападнута, као и да ће било какве провокације бити санкционисане. Он је упозорио да МУП има информације о доласку екстремних група из Србије, Хрватске и Федерације БиХ са лошим намерама.

8.37 – И Вучић апеловао да у Републици Српској окупљања буду мирна

Подсетимо, председник Владе Србије Aлександар Вучић апеловао је у среду на власти у БиХ и РС, поводом најављеног протеста у Бањалуци за суботу, да сачувају мир и да не изазивају сукобе, јер према домаћим обавештајним подацима, постоје могућности за изазивање немира. Опширније прочитајте у одвојеној вести.

БАЊА ЛУКА: Улице које ће бити блокиране данас због митинга опозиције и власти МАПА

8.34 – 8.25 – Стефановић: 120 особа из Србије спречено да оду у Бањалуку

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је синоћ да је спрецено око 120 лица из Србије који су хтели да се прикључе неком од скупова у Бањалуци и додао да су за Србију најважнији мир и стабилност у региону.

8.21 – Забрањена продаја алкохола, пунктови у целом граду

МУП РС јуче је забранио шетњу по граду присталицама оба блока, али је Савез за промене саопштио да то не прихвата и да ће данас саопштити нову руту, како би изебегли састанак са симпатизерима власти. Међутим, министар полиције их је упозорио да ни то неће дозволити и да ће бити кажњени. Између два скупа, МУП РС ће направити тампон зону уз помоћ заштитних ограда.

Бањалука ће данас бити у готово опсадном стању. Локалима у целом граду је забрањен рад, а ни на другим продајним местима неће бити дозвољена продаја алкохола, све до 20 часова. На сваком од улаза у град биће полицијски пунктови, а неколико главних градских улица биће затворено.

У друмском и железничком саобраћају на територији Републике Српске данас је забрањен превоз експлозивних материја, саопштено је из МУП-а Српске.

8.13 – Узаврела атмосфера у граду

Скупови су оцењени као високоризични, будући да је ово први пут да се оваква окупљања одржавају у исто време и на скоро истом месту. У оба политичка табора очекују да скупе више присталица од оних других. Полицији је СНСД пријавио долазака између 150 и 200 аутобуса из целе РС, а опозиција од 100 до 150. Мир ће обезбеђивати око 2.000 полицајаца.

Aтмосфера је попрлично узаврела због најава могућих инцидената у Бањалуци, о којима су протеклих дана причали српски премијер и министар полиције, Aлександар Вучић и Небојша Стефановић, као и министра полиције РС Драган Лукач.