Прочитај ми чланак

ТУЧА У ЦРНОГОРСКОЈ СКУПШТИНИ: Насрнули на Ђукановића, он их позивао на обрачун!

0

У црногорској скупштинској сали умало је дошло до туче премијера Мила Ђукановића и посланика Демократског фронта Бранка Радуловића и Јанка Вучинића који су најпре вређали и псовали премијера, а затим и насрнули на њега.

Тучу су спречили посланици и скупштинско обезбеђење. Седница Скупштине Црне Горе само што је почела је и завршена пошто су посланици Демократског фронта излазак премијера Мила Ђукановића за говорницу дочекали скандирањем „Мило, лопове“ из својих посланичких клупа.

Ђукановић им је на то одговорио „Браво, кретени“. Након тога проглашена је пауза, али је Радуловић са места потпредседника Скупштине небираним речима вређао премијера.


Радуловић је нагињао ка премијеру који је био два метра од њега, а Ђукановић му је поручио „дођи, дођи“. Радуловић је узвратио „ћути идиоте један“ и поновио увредљиве речи.

Настало је комешање, након чега је и Јанко Вучинић кренуо ка Ђукановићу вређајући га. Ђукановић га је позивао „ајде дођи“. Физички сукоб спречиле су њихове колеге из ДПС-а и ДФ-а.


Све је трајало неколико минута. Атмосферу је покушао да смири Кривокапић, али је Вучинић насрнуо и на њега.

Премијер је напустио зграду Скупштине, док је већина посланика у скупштинским клубовима.