Прочитај ми чланак

Звезда повела против Меге са 2:0

0

Црвено-бели су и други пут славили у финалној серији АБА лиге (93:74) и стигли на корак до одбране титуле. Трећа утакмица је у понедељак у Сремској Митровици

kk-crvena-zvezda(21)

Кошаркаши Црвене звезде повели су са 2:0 против Мега Лекса у финалној серији плеј-офа Јадранске лиге, пошто су синоћ у Београду славили са 93:74 (26:21, 26:18, 20:21, 21:14).

Звезду су до друге победе у финалу предводили Марко Симеуновић са 16 поена, Квинси Милер је додао 11, док су Таренс Кинзи и Бранко Лазић утакмицу завршили са по 10 убачених поена.

Најефикаснији у екипи Меге био је Никола Ивановић са 22 поена, док су Данило Николћ и Раде Загорац постигли по 16.

Утакмица у дворани „Александар Николић“ одиграна је пред око 3.000 гледалаца.

Прво полувреме данашње утакмице доста је подсетило на први меч, али су екипе, за разлику од пре два дана, на почетку биле боље у одбранама. Никола Ивановић намучио је кошаркаше Звезде, а имао је и солидну подршку Данила Николића, па је Мега после шест и по минута игре водила с 15:12.

Од тог тренутка домаћин је заиграо агресивније, па је на крају прве четвртине имао пет поена предности (26:21). Црвено-бели су наметнули висок темпо у другој деоници у којој су стекли двоцифрену предност, а уз то су постигли и неколико атрактивних поена.

У истом ритму Звезда је наставила и у трећој четвртини, па је у једном тренутку водила и са 71:54, али је десеткована Мега ипак у финишу успела да с две везане тројке смањи заостатак, а на крају и добије ту деоницу са 21:20.

Гости из Сремске Митровице су због скраћене ротације видно били уморни у последњој четвртини, а и због великог броја личних грешака су слабије одиграли у одбрани. Звезда је то искористила и на крају осварила другу победу у финалној серији.

Трећа утакмица финалне серије плеј-офа Јадранске лиге играће се у понедељак од 20.30 у Сремској Митровици.