Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ОПОЗИЦИЈИ: Само ви мене ћерајте, али не рушите крхку српску демократију

0

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да грађани не треба да брину, да ће се након поновљених избора у среду све знати, те да је уверен да ће све бити у реду када опозиција под притиском "угура" још једну странку у парламент и дочепа се скупштинских привилегија.

ФОТО: Танјуг - Зоран Жестић (Преузето са:  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internati)

ФОТО: Танјуг – Зоран Жестић (Преузето са: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internati)

Он је, у разговору са новинарима, рекао да га протест опозиције у Београду није „ни фасцинирао, ни уплашšио“. „Ћерајте ме, у реду је. Биће да ће прећи цензус, па ето вам скупшšтинског ресторана и плате.. Али, оно што им нећу дозволилти то је да руше Србију, да руше државу, њену стабилност и њену крхку демократију, зарад њихових интереса и фотеља“, рекао је Вучић.

Рећи ће, каже, „само ви мене ћерајте, јер ја вас не могу, зато што сте снажни и паметни и препоšтени“. Он је истакао да грађани не треба да брину: „Све је у реду, све је под контролом, они ће да се смире чим се дочепају скупштинског ресторана“, рекао је премијер.

Подсетио је да је сам виšше пута губио изборе и потом честитао противницима ма како му је било тешко.

Он је приметио да није најзначајнији, иначе мали, број присталица које је окупила опозиција, али је прогнозирао да ће он за који дан у селу Сиге, код Жагубице, сигурно окупити виšше људи, него што је њих 10 скупило на митингу, на коме, успут, није било ниједног аргумента, ниједне конкретне оптужбе, осим тобож мртвог човека са Косова од 144 године, а човек постоји и гласао је за СНС, навео је Вучић.