Прочитај ми чланак

Војни ветерани БиХ: Подићи ћемо револуцију

0

vehabije bih 7

Сарајево — Демобилисани борци Армије БиХ у Федерацији БиХ најавили су да ће подићи „револуцију“, ако федерална влада не реши њихова егзистенцијалних питања.

Демобилисани борци су запреили блокадом свих институција, улица у Сарајеву, као и граничних прелаза и кантона, ако власти не испуне њихове захтеве.

„Уколико не дође до усвајања резолуције, имаће револуцију“, најавили су демобилисани борци.

Они данас нису постигли договор са представницима федералне владе о испуњењу захтева за законско регулисање статуса демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца.

Више хиљада демобилисаних бораца из свих кантона Федерације БиХ данас се окупило на Стадиону Кошево у Сарајеву, одакле су отишли до зграде Владе Федерације БиХ и мирно протествовали испред зграде коју су обезбеђивале јаке полицијске снаге.

У згради Владе Федерације БиХ са петочланом делегацијом бивших бораца састали су се чланови комисије која ради на изради закона о правима демобилисаних борца и чланова њихових породица.

Пошто је министар за питања бораца и инвалида Федерације БиХ Салко Букваревић одбио да се састане с представницима демобилисаних бораца, они захтевају да Букваревић поднесе оставку су у року од седам дана.

 

Бета