Прочитај ми чланак

ЗАПЕВАО НА ЦРВЕНОМ ТРГУ: Ево како Србин захваљује Путину и браћи са Крима (ВИДЕО)

0

todo-moskva-jutub

Неуобичајни гест дело је српског певача Тода Елеза из Републике Српске, више о овој причи Тодо је испричао екслузивно за портал Ослобођење.

Неуобичајни гест дело је српског певача Тода Елеза из Републике Српске, више о овој причи Тодо је испричао екслузивно за портал Ослобођење.

На овакав гест он се одлучио да би исказао подршку председнику Путину и братском народу са Крима који је уочи друге годишњице присаједињења Русији послао поруку грађанима у Србији да истрају у својој борби за Косово.

Он наводи да су Руси тиме доказали да није истина да Руси не знају где је Србија и да не хају за своју словенску браћу, већ напротив прате и цене сваки гест нашег народа а нарочито поштују добровољце који су превалили хиљаде километара из Србије и Републике Српске.

Народни певач Тодо, који живи и ради у Москви већ више од две деценије спевао је неколико песама посвећених руском председнику, али и Ратку Младићу и Војиславу Шешељу, као и другим српским јунацима, њега су како каже имали прилику да чују и Срби и Руси, како у БиХ тако и и РФ будући да је наступао и превео неке од песама.

Елез који је пореклом из малог Калиновика, одакле је родом и прослављени српски генерал Младић, наводи да не успева често да посети завичај али да народну песму, ношњу и љубав према отаџбини носи са собом где год има прилику.

Наступао је са српским ансамблима у Москви али и на промоцијама у родном Калиновику и Соколцу, мада како каже не живи од своје уметности али да често запева и на послу због чега је омиљен међу колегама.

За братску Русију и Путина има само речи хвале, а за себе каже да хиљадама километара од родног огњишта и даље се осећа као код куће у дрштву земљака и колега Руса који су већ научили неке песме и у чијем друштву ужива да пева.

Редакција портала Ослобођење успела је да ступи у везу са Елезом који нам је поручио да му је част запевати “Путину под прозор“ и да би волео да једног дана упозна руског председника али и да дочека ослобођеног српског генерала и земљака да заједно запевају, нама у Србији поручује да је слога у овом тренутнку најнеопходнија и да се “уздамо усе и у своје кљусе и у браћу Русе“.

“Песму ‘Ој Путине Руски царе’ посветио сам православној браћи Русима и Путину са надом да ће ова данашња Русија исправити грешке комуниста сада када је јака и моћна“ рекао је Елез за Ослобођење.

 

Ослобођење