Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Не дао бог Вучићу да ухапси иједног радикала

0
vojislav-seselj-clf-190416_1.Still001

Извор: ТВН1

Лидер радикала Војислав Шешељ био је гост Новог дана на ТВН1 где је говорио о томе какве изборне резултате очекује, који је програм његове странке, и о могућој коалицији са бившим сарадницима.

Шешељ је рекао да што се тиче изборних коалиција, могућ је и повратак старим партнерима – Српској напредној странци.

„Коалиција постоји као могућност, неколико пута сам саопштавао. Уколико Вућић одустане од интеграције са ЕУ и окрене се Русији, одмах ћемо га подржати. Нудимо му коалицију и ако ја победим. Ја ћу бити председник влада, а Вучића бих поставио за Министра спољних послова, њега сви воле може да путује и да јача пријатељства“, рекао је Шешељ.

Шешељ је демантовао да је „благ“ према лидеру напредњака, и да га штеди критике.

„Вучић ме још није хапсио па да употребљавам увредљиве изразе. Није ухапсио ни једног радикала, не дао му бог да ухапси Петра Јојића, Вјерицу Радету и Јова Остојића, онда ће бити без пардона“, рекао је Шешељ.

„Николић уништен, Вучић жели моћ“

Лидер радикала додаје да сматра да СНС има „промашену економску политику“ и да настављају „ДОСманлијским путем“.

„Напао сам га и због компаније Икеа. Ту се продаје искључиво страна роба, то није допринос изласку из кризе. Много је већа штета ако ће робна кућа Икеа да продаје оклагије и пладњеве. Оклагије да нас жене лакше туку, а те пладњеве не знам шта ће нам ако немамо меса да сечемо“, рекао је Шешељ.


Шешељ је додао да је нико оштрије од њега није нападао Вучића.

„Томислав Николић је потпуно уништен. A наместио се својим криминалним аферама. A против Вучића сам кренуо стручним аргументима“, рекао је Шешељ.

Шешељ је говорио и о њиховим мотивима да напусте СРС.

„Код Николића главни мотив је био новац, а код Вучића воља за моћу и влашћу. И он то и данас показује“, каже Шешељ.

„Не нудимо велику Србију“

Војислав Шешељ каже да његова странка не нуди „велику Србију“, већ је то само идеал.

„Нудимо конкретан програм. Разликује се од свих других странака, и на овим изборима покушавамо да подстичемо поларизацију. Између Евроунијата и оних који су русофили, а то је искључиво СРС. На једној страни су сви остали на другој само ми .То је реална чињеница српског политичког живота“, каже Шешељ.

Шешељ каже да је идеја „велике Србије“ стара 300 година и да се они тога никада нису одрицали.

Говорећи о томе шта је програм СРС, Шешељ каже да би се они, да дођу на власт, најпре одрекли чланства у ЕУ, и кренули у интеграцију са Русијом.

„То је једина наша перспектива“, каже Шешељ.

Додаје да су деца данас гладна због претходних режима.

„Док смо били на власти много мање деце је било гладно него данас. Сва кашњења смо ми затекли. A моја идеја је била да ако немамо пара да пензионерима исплатимо пензије, дајемо бонове за струју, па су они могли да сами искористе своје бодове. Народ је живео тешко“, каже Шешељ.

Говорећи о очекивањима на изборима, Шешељ каже да очекује између 20 и 25 посто.

„И да су ме осудили у Хагу на 25 година, како су се Хрвати радовали, шта би то донело Србијо? Пробудили би инат народа, и још више би гласали. Прошли пут нисам био ту, и био је сукоб у странци. Ја сам почео из Хага да поправљам странку. Правили смо кадровске промене. Странка је у сасвим другој ситуацији била 2014. када сам се вратио, него 2012. Свеједно да ли ме је Хаг осудио. Годину и шесте месеци обигравам по целој Србији. Осећам пулс народа. Све странке су се показале као лоше, остао је СРС“, рекао је Шешељ.

Он додаје да је његово здравље одлично, као и његове идеје.

„Тренутно сам најздравији политичар на српској политичкој сцени. Моје су идеје увек биле најздравије“, каже Шешељ.

„Да ли у мојој пресуди има фалсификата историје? Тек ћу да видим“

Шешељ каже да се показало да показало да Хашки трибунал кроз своје пресуде фалсификује историју.

„Хаг све фалсификује. Aли у мом и још можда два-три, није. Правило има изузетака. Скоро све пресуде су фалсификовање српске историје. Ја сам то доказао у великом броју књига. Нисам стигао да прочитам првостепену пресуду. Она је на француском, не говорим га. Чекам да ми доставе на српском“, рекао је Шешељ.

Нама је рат 90-тих био наметнут. Нема за шта да се кајем. Борио сам се за народ, рат су нам наметнули други. Поносан сам на ратну улогу, кад би се историја поновила, исто бих урадио, али бих био искуснији па би био успешнији.

Лидер радикала наводи да се у његовом случају нашло двоје судија који су „држали до своје части и пресудили у складу са чињеницама“.

„Моје ослобађање, ослобађање само по себи не може бити фалсификат историје. Фалсификат је садржај многобројних пресуда. Да ли у мојој има фалсификата? Ја ћу тек видети. Судија Aнтоанети и судија из Сенегала нису хтели попут других судија да фалсификују доказе“, рекао је Шешељ.

Лидер радикала је додао да је Вучић после његове пресуде „кукумавче како је то завера против њега“.

„Значи он је сигуран на власти само када сам ја у Хагу. Ја њему желим добро здравље и што пре да оде у политичку пензију. Сви ови његови гласноговорници, од Вулина Владимира Ђукановића, непрекидно понављају да Запад пресудом жели њега да угрози. Као да је он Србији највећа вредност. Неприродно је да је он освајао 50 посто, то у демократијама нема. Не може више до 35 посто да оствоји“, рекао је Шешељ.

„Дивно гори Хрватска застава“

Војислав Шешељ је рекао гостујући у Новом дану на Н1 да хрватска застава „дивно гори“, и да  је то његово право да ради.

„Паљење заставе, нема утицај на живот Срба у Хрватској. Те екстремистичке идеје су толико јаке да не могу више да се ојачају. Не може да постоји Хрватска држава ако није усташка“, рекао је Шешељ.

Интимно мислим да неко ко нема завршен факултет не може да буде председник владе, председник републике може, то може и са основном школом. Aли председник владе мора да буде стручна личност.

Он каже да је његово право да запали заставу било које земље ако жели.

„Ја сам опозиционар. Не спаљујем заставе са позиције власти. У Aмерици имате право да палите своју заставу, али не сме министар то да ради. Имам право да своји политичке револт изражавам паљењем заставе. Хрватска држава отежава егзистенцију Срба. Ми не доприносимо томе“, рекао је Шешељ.

Лидер радикала додаје да би се живот Срба у Хрватској побољшао ако би Хрватска „обуставила окупацију Републике Српске Крајне“.

„Десиће се то једног дана. За сто година, за сто година. Ми Републику Српску Крајину морамо ослободити. Она је силом прегажена уз америчку помоћ. Која средства буду неопходна, ако треба и рат. Ја се надам да неће до тога доћи, довољно је да Србија постане моћна. Да Русија доминира. Цела Европа ће се прекомпоновати. Остављам тестамент, да се никада не одустане од Републике Српске Крајине. Као што Јевреји нису одустајали 3.000 година од Израела“, рекао је Шешељ.

Извор: Н1