• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • НЕВЕРОВАТНА ПРЕВАРА: Помоћник Синише Малог запослио лажног Норвежанина у четири јавна предузећа!
Прочитај ми чланак

НЕВЕРОВАТНА ПРЕВАРА: Помоћник Синише Малог запослио лажног Норвежанина у четири јавна предузећа!

0

0EAwCN1

Помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић запослио је у чак четири јавна предузећа мушкарца који се представљао као Норвежанин Кристијан Стенберг.

Извесни Кристијан Стенберг добио је, као наводни стручњак из Норвешке по препоруци помоћника градоначелника Београда Борка Милосављевића, посао у чак четири јавна предузећа.

Стенберг је радио у Градској управа за цене, у Сава центру, а потом као председник Надзорног одбора ЈКП “Београд пут” и финансијски и комерцијални директор ЈП “Ада Циганлија”.

Скупштина града Београда поставила га је 28. маја 2014. године за председника Надзорног одбора ЈКП “Београд пут”.

Кристијан Стенберг није никакав стручњак из Норвешке. Његово првобитно име је Јасмин Бухић и пореклом је из Мркоњић Града у БиХ.

Јасмин Бухић уписао се на Факултет за економију, финансије Универзитета “Сингидунум” у Београду, а пред крај студија званично је променио име у Кристијан Стенберг.

Oz3921H

На порталу “Сингипедиа” Бухић је један од аутора научноистраживачког рада “Компаративна анализа рачуноводствених система Краљевине Норвешке и Републике Србије“.

Од тада се представља као норвешки финансијски експерт. На Фејсбук налогу, који је у међувремену обрисан, писало је да је пореклом из Осла и да је студирао у Норвешкој.

За овог лажног стручњака из Норвешке сазнало се преко сумњивих фактура у ЈП “Ада Циганлија” где је пет месеци радио као комерцијални и финансијски директор.

Када су запослени у том предузећи схватили да нешто није сасвим у реду са Кристијаном Стенбергом, разматрало се позивање полиције, али су се руководиоци предузећа Стенбергу само захвалили на сарадњи како би избегли аферу.

Директор ЈП “Ада Циганлија” Жарко Шромаз није желео ни да демантује, ни да потврди да се Стенберг бавио малверзацијама.

Ни Градска управа није желела да објасни ангажовање Стенберга.

Како се наводи, Бухића алиас Стемберга препоручио је помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић.

Извор: Блиц / Телепромптер.рс