Прочитај ми чланак

Косовски божури позивају на велики антинато концерт 24. марта

0

111-01

У четвртак 24. мартав у 20 часова на Тргу Републике биће одржан антинато концерт. На концерту ће певати Косовски божури, Ујак Џо, Белети, Форти, ДТ Кру. Концерт организује Родољубива омладина која позива све Србе да дођу на концерт и тако покажу да не заборављају НАТО-ОВК злочине.

„Почев од 24.марта 1999. године на НАТО бомбе српски народ је одговарао песмом на мостовима, у подрумима зграда, на трговима градова. Тада смо се песмом и слогом бранили за своје животе. Данас, седамнаест година касније боримо се против бомби које нам шаље исти дародавац „милосрдни анђео“ са жељом да сада убије и оно највредније у нама, песму, слогу, душу.

Ако смо се онда борили за живот, достојанство и правду, данас треба да се боримо пре свега за слогу, за српство, за православље, за душу. Милосрдни анђео сада неће само наш живот, и наше здравље, јер сабрао је и сабира ту жетву, он сада хоће и наше душе, да читав род српски род који живи на њиви која се Србијом зове, да читав род смести у своје амбаре. Али не дамо, де дамо оно најдрагоценије у нама“, рекла је Ивана Стевић, чланица ансамбла Косовски божури, а затим додала.

„Косовски бозури једанаест година на најузвишенији начин проносе истину о страдању српског народа. Песмама наших највећих песника, бацамо семе истине и правде, будимо уснули српски дух. Дођите да заједно певамо, дођите да се боримо најплеменитијим оружјем јер се боримо за најплеменитије у нама. Победа је наша само морамо веровати. Нек запева цела Србија.“

Извор: СРБИН.ИНФО