Прочитај ми чланак

СТРАШНО! Часни крст на Ртњу, на крову Србије, сломљен и оскрнављен (ФОТО)

0

srušen casni krst

Часни Крст на „Крову Србије“, из за сада непознатих разлога и од стране непознатих починиоца,  не „светли“ на врху Ртња.

Данас, 20.марта, у недељу Прве недеље Великог поста,  дошло је до озбиљног оштећења Часног Крста који је скоро годину дана одолевао временским и другим непогодама које су имале за циљ да га склоне са врха Ртња.

Да се подсетимо – тридесетог маја, лета Господњег 2016. тридесет троје ходочасника предвођених патрионалистима СрБског Националног Фронта (srbskinacionalnifront.com), након вишемесечних припрема и организације успона, успело је да однесе и постави Часни Крст на врху Шиљак, који се налази на 1556м надморске висине и тиме допринесе да Православни Крст заблиста на остацима порушене капеле. Уз велике напоре, осим прелепог дрвеног Крста висине два ипо метра, освештаног у  срБском манастиру и уз благослов,  однет је сав потребан материјал, цемент, песак, неопходне количине воде, одговарајућа арматура и алат. У вечерњим часовима, Крст је подигнут на месту где је без мало годину дана блистао. Сво ово време људи су непрекидно долазили и поклањајући се Крсту, полако али сигурно  почели  да стварају место ходочашћа.

Krts zavetnici rtanj

Након подизања, узимајући у обзир оперативне информације да се група сатаниста спрема да оскрнави и уклони подигнути Крст на Ртњу, ноћ пред Видовдан, патрионалисти Фронта  су поставили мали одбрамбени камп поред Крста и бранећи Крст успели су у вечерњим часовима, уз помоћ донетог агрегата, да осветле Крст са расветом јачине 3000 вати. У раним јутарњим часовима, уз мирис тамњана и звуке духовног појања, придружила им се велика група планинара која је дошла на врх Ртња у оквиру вишегодишњег традиционалног „Видовданског успона на Ртањ“.  Догаћај је обележен и овековечен многобројним фотографијама и снимцима који се и данас шире интернетом.

Након што је Капетан Драган – Кеп, на велику срамоту срБску и без успеха да се то спречи, испоручен хрватима, патрионалисти Фронта су у његову част организовали ходочашће и у горионику однетом за ту намену, након што су уредили прилаз, кречом офарбали камење које обележава прилаз Крсту,  запалили свеће за здравље хероја одбране срБске Нације.

krst na rtnju Uspon

Последње организовано ходочашће на Часни Крст на Ртњу, патрионалисти СрБског Националног Фронта су организовали још један успон на Крстовдан, лета Господњег 2016. Том приликом, у тешким временским условима, уз мирис тамњана и у складу са старом светосавском вером, као и сваки пут, очитан је Акатист Часном Крсту и запаљене су свеће за све страдале браниоце Православља Србије и СрБства. Од тога дана, Крст је одолевао ниским температурама и олујним ветровима до данас. Информација о оштећењу Крста непријатно је изненадила све а највише патрионалисте СрБског Националног Фронта, браниоце Часног Крста на „Крову Србије“.

Фото: СрБски Национални фронт

Фото: СрБски Национални фронт

Ексклузивно вас обавештавамо да смо сазнали да је у току општа мобилизација патрионалиста Фронта који ће се у сатима који су пред нама кренути ка Часном Крсту на врху Ртња и дати све од себе да, и  поред изузетно ниских температура, олујног ветра и веома тешких временских услова поново подигну Крст на Кров Србије. Након неколико безуспешних покушаја, успели смо да добијемо и званично обавештење Фронта.

Наиме, Дејан Грујић, један од оснивача и председник СрБског Националног Фронта нам је потврдио да патрионалисти крећу на ходочашће ка Крсту на Ртњу и додао:

“ Ослањајући се на речи Светог Владике Николаја који каже „Шта год ткаш, везуј конце за небо“, данас, у недељу Прве недеље Великог Поста, са неописивим болом и контролисаним осећајем  потребе за правдом, у складу са Првом недељом Великог Поста, потврћујем вам све овде наведене информације као и намеру да, у сатима који су пред нама, крене организована група патрионалиста СрБског Националног Фронта, која ће, уз добијени благослов и Божију помоћ, поново подићи Крст на месту где га је поставила пре годину дана. Користим прилику да вас обавестим да ће информације о овом догаћају, моћи да се добију на радију “ probudjenje.радио12345.com “ као и на порталу „srbin.info“.

Фото: СрБски Национални фронт

Фото: СрБски Национални фронт

У ово време предизборног лудила, желимо да се, овим путем, оградимо од било каквих „Фронтова“ који ничу као печурке као и од било које политичке опције јер СрБски Национални Фронт, као организација коју смо регистровали сада већ давне 2008. нема апсолутно никаквих политичких претензија, никакве жеље за фотељама и тиме не само да не иде у правцу појединих покрета којима је то смисао постојања као и оних који позивају на бојкот избора као опцију „спаса“ за срБски народ, већ чак не учествује ниначијој листи ниуком погледу на предстојећим изборима јер дубоко верујемо у речи Димитрија В. Љотића:

“ Демократија је старија сестра комунизма, из исте породице, од истог индивидуалистичког оца. И комунизам и демократија разбијају заједницу: комунизам кроз борбу класа, а демократија кроз грађански рат политичких странака“.

Уз неизмерну тугу и бол поводом потапања једне од највећих срБских Светиња – ваљевске Грачанице, благодаримо свима вама који нас подржавате молитвом уз поруку коју нам је оставио Свети Сава – Да држимо веру чисту и молитву честу. Амин.

Извор: СрБски Национални Фронт