• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • СТРАХ ВУЧИЋЕВОГ РЕЖИМА – БОЈЕ СЕ НАРОДА! Полиција у Ваљеву није дозволила антиНATO шетњу! (ФОТО)
Прочитај ми чланак

СТРАХ ВУЧИЋЕВОГ РЕЖИМА – БОЈЕ СЕ НАРОДА! Полиција у Ваљеву није дозволила антиНATO шетњу! (ФОТО)

0
anti nato skup zavetnici valjevo

ФОТО: Србин.инфо, Српски сабор Заветници

Српски сабор Заветници организовао је данас (недељa, 20. март) велики народни анти-НАТО протестни скуп у Ваљеву. Протест је одржан на Градском Тргу с почетком у 14 часова и било је присутно између 500 и хиљаду људи.

По завршетку митинга, иако је по протоколу то било предвиђено, полиција није дозволила окупљеном народу да крене у шетњу ваљевским улицама против НАТО пакта.

Демонстранти су носили пароле „Србија није НАТО колонија“, слике Путина и обележја Заветника, српске националне заставе …

На самом скупу окупљеном народу су се обратили портпарол Српског сабора Заветници Милица Ђурђевић, представник Заветника за социјална и здравствена питања др Зоран Зечевић, представник одбора Заветника у Ваљеву Радивоје Радивојевић и представник покрета из Љубовије Срђан Ристић.

На протест су позвани сви грађани Ваљева и Србије као и све родољубиве политичке организације и појединци, који се противе даљим интеграцијама Србије у НАТО војни савез. Жеља организатора је да се сви удруже у јединствени анти-НАТО фронт. Предложено је формирање Балканског анти-НАТО савеза који ће чинити партије, покрети и појединци из Србије, Републике Српске и Црне Горе са једним циљем и заједничким прогласом:

Отпор НАТО окупацији! 

Анти-Нато скуп у Ваљеву је део велике анти-Нато кампање Заветника која је почела 20. фебруара у Београду, а  наставила се са скуповима 4. марта у Нишу и 19. марта у Новом Саду.

ФОТО: Србин.инфо, Српски сабор Заветници

ФОТО: Србин.инфо, Српски сабор Заветници

Упркос јакој медијској блокади на анти-Нато скупу у Београду је присуствовало око око 15 хиљада људи, а у Нишу и Новом Саду пар хиљада.

Анти-Нато кампања Српског сабора Заветника је покренута због усвајање Закона о сарадњи са НАТО пактом у области логистичке подршке, који доводи Србију у ниво полуколоније у односу на западну војну алијансу.

Заветници, такође, за 27. март најављују велики општенародни анти-НАТО протест у Београду са којег ће бити послата јасна порука властима са захтевом за организовање народног референдума о чланству у НАТО и ЕУ и поништавање свих штетних споразума са поменутим међународним организацијама.

Србин.инфо је и са овог скупа извештавао са лица места:

13.30: Тренутно је на Градском  тргу мирно, окупљено је око хиљаду грађана, а људи још стижу и окупљају се носећи српске заставе или заставе са обележима Заветник, Белог Анђела и српских јунака.

ФОТО: Србин.инфо, Српски сабор Заветници

ФОТО: Србин.инфо, Српски сабор Заветници

1350:  Делегација Србског сабора Заветници предвођена са носиоцем изборне листе Заветници на предстојећим републичким изборима, Милицом Ђурђевић,  положила је непосредно пред антиНато скуп венац на споменик Миленку Павловићу , потпуковнику ВЈ и команданту 204. ловачко-авијацијског пука, који је погинуо је у борби са НАТО ескадрилом изнад Ваљева 4. маја 1999. током НАТО бомбардовања СРЈ.

14.00: Почео је антиНато скуп. Окупљени грађани носе пароле „Србија није НАТО колонија“, слике Путина и обележја Заветника, српске националне заставе …

14.20: Присутнима су се обратили портпарол Српског сабора Заветници Милица Ђурђевић, представник Заветника за социјална и здравствена питања др Зоран Зечевић, представник одбора Заветника у Ваљеву Радивоје Рдаивојевић и представник покрета из Љубовије Срђан Ристић.

14.40: И на данашњем скупу, као и у Новом Саду Милица Ђурђевић је је поручила да Заветници предлажу формирање Балканског анти-НАТО савеза који ће чинити партије, покрети и појединци из Србије, Републике Српске и Црне Горе са једним циљем и заједничким прогласом: отпор НАТО окупацији! Она је још додала је да је понижавајућа чињеница што РТС и даље наставља са игнорисањем великих народних анти-НАТО протеста и најавила да ће грађани Србије 27. марта доћи испред зграде јавног медијског сервиса и пробити медијски мрак и цензуру!

15.00: Представник Заветника у Ваљеву, Радивоје Радивојевић, подсетио је присутне на стравично страдање свог града током НАТО агресије и поручио да поносни град војводе Живојина Мишића и владике Николаја никада неће пристати на НАТО окупацију.

15.10: Присутнима су се обратили и представник Заветника за социјална и здравствена питања др Зоран Зечевић као и представник покрета из Љубовије Срђан Ристић

15.20: АнтиНато  скуп треба да се настави са протесном шетњом. Међутим, полиција не дозвољава да народ крене ваљевским улицама већ тражи да се окупљени, после завршених говора на скупу, у миру разиђу. Окупљени народ не пристаје на полицијски ултиматум. Ситуација је напета.

15.30: После разговора са полицијом, окупљени, без протесне шетње су се разишли.

Извор: Заветници, Србин.инфо