• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • БЕОГРАД: Хиљаду људи испред Скупштине скандирало „НАТО ДАХИЈЕ“, „ВУЧИЋУ ПЕД…“
Прочитај ми чланак

БЕОГРАД: Хиљаду људи испред Скупштине скандирало „НАТО ДАХИЈЕ“, „ВУЧИЋУ ПЕД…“

0
4

Фото: Србин.инфо

Навршава се 12 година од када је са Косова и Метохије протерано 4.012 Срба, а већина њих се до данас није вратила у своје домове.

У таласу насиља на Косову и Метохији тада је убијено 19 особа, од којих осам Срба, док је 11 Aлбанаца страдало у обрачуну са припадницима међународних снага безбедности.

Повређено је најмање 170 Срба, као и десетине припадника међународних снага који су се сукобили с локалним Aлбанцима штитећи Србе и њихову имовину. Порушено је око 800 српских кућа и запаљено 35 верских објеката, укључујући 18 споменика културе, међу којима и црква Богородице Љевишке у Призрену.

УЖИВО:

Данас 17. марта у 17 часова почела је шетња у знак сећања на жртве мартовског погрома на Космету 2004. године. Како дописник Србин.инфо јавља са лица места, хиљаду људи су изашли да покажу да жртве нису заборављене. Сваки 17. март је подсетник на НАТО и ОВК злочине на Космету, на злочине које никада не смемо да заборавимо, нити да опростимо.

3

Фото: Србин.инфо

18:30 Окупљенима се обратила мајка погинулог војника са Кошара, народ пристиже у великом броју.

2

Фото: Србин.инфо

17:30 Шетња је кренула од Трга републике, ка храму Светог Саве, са краћим заустављањем испред Скупштине Србије где су се окупљени зауставили испред зида плача, тамо су упутили поруку Влади Србије уз поруку, „Нато дахије марш и Србије, Вучићу педеру (по неколио пута) и Нато злочинци“.

1

Фото: Србин.инфо

5

Фото: Србин.инфо

Извор: Србин.инфо