Прочитај ми чланак

Прање греха палог Томе Бајчетинског

0

Tomislav-Nikolic456-

И док се сагињао да пољуби руку руском патријарху Кирилу, председник Србије опипа кесу са сребрњацима на грудима и помисли како би било лепо да су Руси, зарад разбијања досаде, у план посете убацили сусрет са неком од тзв. мисица, попут оне полуголе Туркиње, „професорке“ на Мегатренду, са којом се фотографисао док му је недавно гледала у шољу. Затим подиже главу, погледа окупљење црквене великодостојнике и преподобно климну, сигуран да му се усред Москве неће десити инцидент сличан оном када се један београдски писац оградио од његовог присуства – не као председника, већ као човека!

Није се Николић толико радовао сусрету са Путином, од кога, зна он то добро, увек добије пацке и ћушке, колико одласку код руског патријарха који му уручи награду за „снагу целог српског народа“, а онда (сетише се пред крај) и снагу њега као председника Србије. „Биће пара, биће пара“, бодрио је сам себе Николић, уздржавајући се да не преврће очима док је мучени Кирил објашњавао зашто га одликује.

Руски „Гаспромњефт“ ће  уложити четири милиона евра за осликавање Храма Светог Саве, пренели су Николићу из руске Владе, али он је знао да му је то „преко везе“ завршио неко из руске цркве. Омамљен мирисом надолазећег новца, Николић се занесе и, не хајући што опет брука цео српски народ, у свом трбухозборачком маниру одвали да ће уз руску помоћ, храм бити завршен на радост целог хришћанског света.

Сетио се Николић и да су оснивачи и настављачи српске средневековне државе своје грехе због убистава очева и браће „прали“ подизањем цркава, те захвали Богу што ће и он бити у могућности да, руским парама, опере све што је у овом животу унередио. Издаја кума, пактирање са непријатељем, продаја државе, набрао је Тома Бајчетински, четири милиона биће довољно, пошто они комунисти у чије време је почела изградња храма нису донели ни толико јер је подизан од народних пара.

А нама, којих се Бог изгледа одавно одрекао чим нам је њега за вођу послао, остаје да чекамо следеће председничке изборе и гледамо да ли ће га српски народ „пољубити у чело“!

Vesti-online.com