Прочитај ми чланак

Рафална критика Милораду Мажићу из Енглеске

0
Мажић и Мата

Мажић и Мата

Енглески медији су жестоким критикама пропратили одлуку Ђанлуиђија Колине да за судију утакмице између Манчестер Јунајтеда и Ливерпула изабере Милорада Мажића.

Убрзо пошто је УЕФА објавила избор српског арбитра, енглески медији су покренули снажну кампању против Мажића наводећи да је „званично најгори судија Мондијала 2014“, позивајући се на неку анкету спроведену на неком од чудних портала.

Манчестерски медији објавили су коментаре да је Јунајтед захваљујући Мажићевом суђењу на утакмици против Волфзбурга елиминисан из Лиге шампоина, а ливерпулски су подсетили да је пре пет година био арбитар меча против Славије, кад су Редси елиминисани из Лиге Европе.

Јавили су се и лондонски медији, подсећањем да је Мажић искључио играча Арсенала Арона Рамзија на гостовању Бешикташу у квалификацијама за Лигу шампиона 2014/15.

Незапамћен притисак на судију кроз медије сигурно ће утицати и на навијаче, који ће „кроз лупу“ мерити сваку одлуку. Надамо се да ће Мажић бити, као и увек до сада, достојан задатка и показати да заслужује да суди и финале.

Извор: Журнал