Прочитај ми чланак

БАЛКАН.ИНФО – МИЛИНКО ИСАКОВИЋ: Народ не сме да губи наду и веру да ће доћи боља времена! (ВИДЕО)

0

Гост емисије „Интервју“ био је господин Милинко Исаковић, хуманиста и борац за бољи свет. Милинко је својевремено измамио осмехе на лица грађана наше земље остављајући поклоне око школа, цркава и културно-историјских споменика у склопу акције „Милинко Вам дарује“.

Уз сваки поклон, била је запакована и књига „Мали принц”, а у њој порука да се добро добрим враћа и да онај ко буде осетио потребу да се одужи учини другом добро дело, а књигу проследи даље кад прочита. Када је акција завршена, подељено је по школама још 100.000 примерака „Мали принц”, књиге која говори о отуђењу и усамљености човека у модерном друштву, ономе против чега се Милинко бори. Касније су му се јављали многи који су направили удружења на нивоу локалних заједница да чине добра дела. Милинко има више од 240.000 пратилаца на Фејсбуку и скоро 20.000 пратилаца на Твитеру. У својим порукама им поручује да га радује чињеница да се традиционалне вредности нису изгубиле и да су љубав, понос и част одлике које су увек красиле наш народ.

Погледајте цео интервју и сазнајте више о његовој занимљивој животној причи. На који начин је упознао и како је доживљавао председника Слободана Милошевића? Какве су биле његове левичарске идеје и може ли се рећи да је СПС био најбоље место за реализацију тих идеја? Како је помагао одбрану наше земље 1999. године? Да ли је Србија у несрећном бомбардовању можда изгубила неког новог Николу Теслу или Михајла Пупина? Да ли се праве последице 5. октобра виде тек данас? Какви су били интереси мултионационалних компанија у рушењу Слободана Милошевића? Како су политичари утицали на разградњу друштва и пљачку државе? Зашто се решење за све проблеме нашег народа крије у нама самима? Да ли је одлив мозгова највећи проблем данашње Србије?

Зашто Србија данас има последњу шансу да искористи моменат и изгради своје друштво на прави начин? Како народ може натерати политичаре да почну да раде како треба? Да ли Србији прети опасност да завлада општа глад и социјални немири и ко је одговоран за то? Зашто је неопходно улагати у српску пољопривреду? Како спречити стране банке да се понашају као највећи зеленаши? Да ли је национализација имовине била најбоље решење у борби против тајкуна? Зашто интернет данас није слободан и ко га контролише? Да ли је право решење у борби против контроле и цензуре интернета дружење у стварном свету, а не у виртуелном? Зашто грађани не смеју да губе веру и наду да ће доћи боља времена? Осим тога, чека Вас још много занимљивих тема у овом интервјуу.

 

Извор: БAЛКAН ИНФО