Прочитај ми чланак

Давидовић: Ове године се враћам у Србију, бићу поново политички активан

0

Goran Davidovic

У интервјуу за портал Космопол, вође забрањеног Националног строја Горан Давидовић, рекао је када ће се вратити у Србији и хоће ли опет бити политички активан.

Шта за вас представља Република Српска?

За већину Срба Република Српска је бастион Српства, српски Пијемонт од кога ће кренути уједињење свих српских земаља. Нема српског националисте коме Српска није драга. Многи Срби су из тих крајева, или имају тамо родбину и повезани су и срцем и душом са својом браћом.

Међутим, као ентитет Република Српска је минимум који су Срби једва добили на крају грађанског рата у Босни и Херцеговини.

Границе Републике Српске су биле трули компромис. Ипак тренутно постојање Српске још штити српски народ у Босни и Херцеговини. Лично мислим да је потребно што пре срушити авнојевску и дејтонску творевину квази-државу „Босну и Херцеговину.“

Српска Херцеговина и српска Босна треба да се интегришу са осталим српским земљама.

Ако наша браћа муслимани и римокатолици из БиХ не желе да живе са осталим Србима треба што пре започети процес одцепљења Републике Српске и њено уједињење са Републиком Србијом.

Какво је по Вашем мишљењу стање на патриотској сцени у Србији и Републици Српској?

Веома лоше, иако је родољубива омладина веома бројна. Једноставно не постоји нека смислена организација која би могла да каналише српски национализам на прави начин.

У Србији је на делу тиха забрана, а у Српској су сви мање више загледани шта Додик има да каже.

Да ли и даље сарађујете са неким организацијама и ко су по вама најбољи представници деснице у Србији?

У Србији дугогодишње пријатељство постоји са Образом, а било је и сарадње али врло мало. Са осталима немам ништа, нити не знам са киме бих имао. Немам обичај да никог вучем за рукав и да се први јављам. Ко је хтео да ми понуди помоћ када сам био прогоњен то је и учинио. Ко није, није ни желео. Ко је хтео сарадњу сам ме је потражио.

Тешко је рећи ко је најбољи, мени су драги сви који су против ЕУ и НАТО. Од странака једино са СРС имам неки братски контакт.

Како коментаришете статус бившег председника СНП 1389 о рехабилитацији Милана Недића „Није ми јасно како људи који негују четничку баштину желе рехабилитацији квислинга Недића, када су управо четници гледали да га убију током целог трајања рата“?

Не читам статусе по Фејсбуку, нити знам о коме се ради пошто је било два 1389 удружења.

Што се тиче односа Недића и четника, сви прави четници у тадашњој окупираној Србији су били под Недићевом командом, као на пример војвода Коста Пећанац.

Ван Недићеве Србије на пример војска Павла Ђуришића је од новембра 1943. била изузетно повезана са Недићевом владом од које је добијао помоћ у оружију и храни, а формирао је у Црној Гори и три пука по угледу на СДК.

А што се тиче „равногораца“ они се и нису називали четницима, нити их је неко током рата тако називао. Мада не знам ни за њих да су хтели да убију Недића јер је чак и „равногорце“ наивно помагао, а са Михаиловићем се једном и састао.

У сваком случају глупо је да историјске недоумице користимо да се и данас делимо по линији подела из времена грађанског рата 1941-1945.

Како ће се по вама завршити ситуација у Сирији?

Турска и Саудијска Арабија се спремају да интервенишу и то би могло довести до још веће ескалације сукоба. Нажалост више не верујем да ће Сирија успети да опстане као јединствена држава и врло је могуће да ће на крају крвавог грађанског рата бити подељена.

Наравно цео слободоумни свет навија за Асада и сиријску војску, и сви се још увек надамо да ће уз помоћ Русије и Ирана победити стране плаћенике и њихове газде.

Какво је стање на политичкој сцени у Италији?

Северна лига и још једна десничарска странка су уједињени, остали националисти нису.

То је веома лоше јер италијански патриоти би уједињени могли преузети власт, макар и сарадњом са Берлусконијем.

Око 50% Италијана је против ЕУ и НАТО и тај број брзо расте али се бес италијанског народа не инструментализује на прави начин, управо због те подељености.

Од нама пријатељских странака поред Северне лиге и Фратели ди Италија, ту су још Форца Нова и Каза Паунд, као и неке мање организације.

Када ће те се вратити у Србију?

Ако се нешто не промени на горе, вероватно ћу током ове године доћи у Србију. Нисам још сигуран колико се процеса против мене води, јер се то стално мења. Од неких оптужница су одустали, неке пишу поново, а обавештен сам да постоје и неке потпуно бесмислене истраге.

Да ли планирате поново покренути патриотску организацију?

Да, свакако легалну и потпуно јавну политичку организацију. Радимо сасвим озбиљно на томе. Нешто од резултата тог рада јавност ће имати прилике да види током овог месеца.

Извор: Космопол

donacija-za-srbininfo