Прочитај ми чланак

Руска ТВ: Српска власт издаје народ

0

Петербуршки Пети канал емитовао је репортажу новинарке Катарине Лане са београдских улица током суботњег митинга против ратификације Закона о сарадњи са НАТО алијансом.

– Упркос задовољству врха власти после потписивања споразума о сарадњи са НАТО пактом, у ваздуху се реско осетио мирис издаје. Грађани су изашли на улице, њима нису била потребна никаква додатна објашњења, они добро знају шта је НАТО бомбардовање, искусили су га пре 17 година на властитој кожи – рекла је водитељка у најави репортаже, а преносе руски медији.

– Људи не желе да виде војнике Северноатлантске алијансе у својој земљи. Споразум за који је активно лобирао премијер Александар Вучић и који је у скупштини практично једногласно усвојен, предаје земљу на употребу НАТО-у. Припадници Алијансе моћи ће слободно да се крећу унутар граница Србије, имаће дипломатски имунитет, биће ослобођени пореза и са доступом комуналним и чак приватним објектима. И то није све, Србија се обавезала на свесврдну подршку Алијанси, она ће са штабом НАТО-а размењивати обавештајне податке, али неће моћи да тражи компензацију нити иницира судске процесе чак и ако њени грађани буду оштећени у конфликту са туђинцима – известила је руска репортерка.

„Практично признавање Косова“
Катарина Лане, новинарка медијског центра Руски експрес констатовала је да веће понижење Србију није могло да снађе и да се све то догађа 17 година после НАТО агресије на ову земљу, да се НАТО враћа као победник и чак као робовласник.

– Не треба бити аналитичар па схватити зашто су НАТО-у потребни споразум и Србија. Због отварања пролаза ка басену Јадранског мора и Блиском истоку за спровођење њихових операција. А што се Косова тиче, Србима нико нема намеру да помаже, пре ће бити да је реч о практичном признавању независности – тврди Лане.

Руска новинарка је закључила да окупљени грађани зближавање са НАТО-ом после свих њених непочинстава на овом простору сматрају великом бруком.

 

Вести онлајн