Прочитај ми чланак

Вучић заказао хитну седницу Бироа за координацију служби безбедности

0

Председник Владе Србије Александар Вучић заказао је за сутра хитну седницу Бироа за координацију служби безбедности, поводом последњих дешавања и мерама Брисела у вези са мигрантском кризом.

Непосредан повод за одржавање седнице је последње одлука Македоније да забрани улаз мираната на граници са Грчком. Седница је заказана за сутра ујутру. Како сазнајемо, 20.000 избеглица чека на граници са Србијом, што може да узрокује велику хуманитарну кризу. Према нашим сазнањима, државни врх Србије разматраће и слање безбедносних снага на границу с Македонијом.

Европска комисија и холандско председавање ЕУ објавили су заједничко саопштење у којем су од земаља чланица затражили да одлучно спроводе заједнички европски приступ избегличкој кризи, преноси грчка агенција АНА.

„Разумемо притисак са којим се суочавају разне земље којих се ово тиче. Ми смо забринути због развоја догађаја дуж балканске руте и због хуманитарне кризе која би могла да се развије у одређеним земљама, а посебно у Грчкој“, наведено је у саопштењу Каласа Дејкхофа, холандског министра за миграције и Димитриса Аврамопулоса, комесара ЕУ за миграције, унутрашње послове и држављанство.

Извор: Курир