Прочитај ми чланак

Династија Кркобабић: Вучић је спречио слом, не играмо се са пензијама

0

Београд — Ова влада је једина створила концепт који може да осигура будућност земље и због тога је ПУПС ушао у коалицију са СНС, рекао је лидер ПУПС-а Милан Кркобабић.

“Ми немамо концепте него имамо бомбардовање изјавама, имамо понуђене изјаве, а не план и због тога подржавамо овај концепт”, рекао је Кркобабић у Кажипрсту.

Кркобабић је рекао да су раније изјаве Александра Вучића “да ће пензионери бити последњи од којих ће се нешто узети”, само “једна изјава”, те да ова одлука гарантује фискалну консолидацију и гарантује сигурност и редовност.

“Замислите да сада извадите све изјаве које је неко рекао у кампањама. ПУПС је перманентно ту, схватамо да не смемо да се играмо са 1.700.000 људи и да њихове пензије доводимо у питање”, навео је лидер ПУПС-а.

Како он каже, ПУПС је у претходне две године бранио једнак концепт и спашавао државу од банкрота.

На питање како коалиција са СНС гарантује сигурност ако је Вучићева влада смањила пензије, Кркобабић наводи да је држава била пред сломом и да је потребна економска стабилност.

“Морате да будете потпуно јасни, морате да баратате подацима. Ми смо били пред сломом, а постигнута је фискална консолидација”, нагласио је Кркобабић.

Он је навео и да није рекао да “Ивица Дачић није човек за 21. век”.

“На столу смо сви, ми, ви и цела Србија и постоји само један утемељен концепт, који подржава и Дачић. Зашто онда не бисте директно били у вези са носиоцем концепта, а не индиректно”, рекао је он.

(Б92)