Прочитај ми чланак

ИСТОЧНА ЕВРОПА УЈЕДИЊУЈЕ се против муслимана

0
Ограда на македонско-грчкој граници готово је завршена

Ограда на македонско-грчкој граници готово је завршена

Док је хришћанство у целини нестаlо у многим деловима западне Европе, оно је још увек јако у источној Европи. Шест источноевропских земаља састале су се и расправљају како да зауставе исламску инвазију која се тренутно одвија у Европи.

Чешка, Словачка, Мађарска и Пољска су се састале како би разговарале о стварању блокаду како би заусталвили прилив имиграната који стижу из Грчке.

Чешки премијер Бохуслав Соботка изјавио је да су земље – колективно познате као чланице Вишеградске групе – спремни да помогну балканске земље како би оне затвориле своје границе.

Лидери Бугарске и Македоније такође су присуствовали састанку у Прагу.

Ако границе источне Европе остану бушне шта ће се десити ако Немачка, дестинација миграната, затвори своје.

Немачка има примедбе на план јер би затварање граница на Балкану поткопало њен приступ кризи.

Извор: shoebat.com – превод: Србин.инфо

visegradska grupa 0Убрзавање подела у Европи

Вишеградска група основана је пре 25 година с циљем да се подрже европске интеграције четири бивше комунистичке земље. Пољска, Мађарска, Чешка и Словачка у међувремену су одавно чланице Европске уније и, чини се, оне сада убрзавају европске поделе.

Идеја немачке канцеларке Aнгеле Меркел да се избеглице расподеле по земљама Европске уније, за те земље је неприхватљива. Оне такође одбијају и план да Турска спречи даље путовање избеглица ка Европи, а да државе ЕУ заузврат прихвате одређене контигенте избеглица. „Контигенти“, наводи словачки шеф дипломатије Мирослав Лајчак Шпигел, „само подстичу људе на миграције“.

Иначе, чланице те групе сматрају да је за талас избеглица који је запљуснуо Европу углавном крива немачка канцеларка. „Ситуација је једноставна“, описао је недавно на саркастичан начин словачки премијер Роберт Фицо. „Позовем госте и када видим да сам тиме преоптерећен, покуцам на врата комшији и кажем му да се побрине за њих.“ Словачка не жели да буде тај комшија.

Има ли избора?

Државе Вишеградске групе желе да реше проблем на своју руку, односно да блокирају такозвану Балканску руту. Преко ње свакодневно пристиже на стотине избеглица које крећу из Турске, па преко Грчке и Македоније, даље ка северу. Њихове захтеве за добијање азила би, према садашњим прописима, требало да преузме Грчка, као прва држава Европске уније у коју улазе. Aли Грчка сматра да је преоптерећена и већини тих људи само дозвољава пролаз.

Извор: dw.com