Прочитај ми чланак

И ЕВРОПСКИ САВЕЗ НАЦИОНАЛНИХ ПОКРЕТА подржава АНТИ-НАТО протест у Београду

0

12675190_10206794886449535_849410248_oПодршку учешћу Заветника на предстојећим изборима као и анти-НАТО скупу који овај српски патриотски покрет организује у суботу, 20. фебруара, пружили су и челни људи Европског савеза националних покрета и партија.

Европски савез националних покрета је међународна политичка организација, која своје деловање заснива на очувању разноликости аутохтоних европских култура, хришћанске традиције и идентитета европских народа у Европи као конфедерацији слободних и суверених држава. Организација активно делује и у Европском парламенту.

Писмо подршке преносимо у целини:

“Поштовани господине председниче, уважени чланови Српског сабора Заветници,

У Републици Србији одржаће се на пролеће избори на свим нивоима на којима ће грађани имати прилику да по први пут гласају за једну озбиљну, нову и некомпромитовану националну и полиитчку снагу, створену упорним радом и жељом да се заштити и сачува слободна и суверена Србија, за Српски сабор Заветници!

Политички правац Ваше организације је управо онај који добија све више и више симпатизера широм Европе и на чијем основу се граде нове политичке организације, које ће имати потенцијал да поставе темеље једној новој визији Европе, а то је Европи независних држава, Европи отаџбинских нација!

У тој Европи Ваш, српски народ заузима једно посебно и часно место. Место које остаје светло упркос свим срамним покушајима да се државотворна традиција српског народа у потпуности затре и да му се сломи национални идентитет који је уграђен у саме темеље хришћанске Европе, а све то са жељом да се политичко присуство Срба заувек избирше са мапе Европе и света. Управо је и из тог разлога присуство Српског сабора Заветници у новој политичкој структури Републике Србије од изузетног значаја.

Ваша позиција против погубних НАТО и ЕУ интеграција показује се као једина исправна у светлу очувања суверенитета, политичке независности и самосталности Републике Србије, чију територију данас желе да распарчају потплаћени европски и амерички обавештајни и политички лобији. У том погледу добродошло је и Ваше залагање на јачању сарадње са Руском Федерацијом која данас представља једину геополиитчку силу, способну да сачува изворне европске вредности које се у западној Европи негирају, а уместо њих предност се даје вештачким вредностима хомосексуалних и исламистичких лобија.

Због тога Вам у име Европског савеза националних покрета пружамо пуну подршку на предстојећим изборима, уверени да ћете остати доследни у својим политичким начелима и ускоро постати озбиљан заступник српских националних интереса у Народној Скупштини ваше државе! Уједно користимо и прилику да поздравимо ваш скуп против даљег увлачења Србије у НАТО војну алијансу!”

Валерио Чињети, генерални секретар Европског савеза националних покрета

Змаго Јелинчич Племенити, председник Словеначке националне партије и члан руководства Европског савеза националних покрета