Прочитај ми чланак

ПЉAЧКA ВЕКA У БЕОГРAДУ: Пензионеру са рачуна у банци нестало 400.000 евра!

0

 

ФОТО: Shutterstock

ФОТО: Shutterstock

Пензионер из Београда пријавио је полицији да му је с рачуна из једне банке у Београду нестало око 50 милиона динара! Полиција још покушава да разоткрије превару иза које највероватније стоји и неко из банке.

Како сазнаје Aло!, ова велика банкарска превара вероватно је смишљена још пре паргодина, када је оштећени Београђанин отишао у једну банку у Београду и ставио на штедњу 400.000 евра.

Када је пре неколико дана дошао да провери колико му је “нарасла” штедња, остао је у шоку. У банци су му рекли да на рачуну има – нула динара!

– У просторије београдске полиције пре неколико дана ушао је човек који је био избезумљен. Испричао је да је у банци орочио огромну суму новца. У намери да види колико му је тренутно стање, оштећени је отишао у филијалу у Београду. Међутим, службеница му је рекла да на рачуну нема новца. Човек је покушавао да објасни да се ради о неколико стотина хиљада евра, али на крају је морао да изађе из банке празних џепова јер су га упутили да уколико сумња да је покраден случај пријави полицији – објашњава саговорник овог листа, близак истрази.
бета

Несрећни човек је инспекторима дао изјаву, у којој је навео да је изабрао једну банку која је давала добру камату. Мислио је да нема потребе да проверава рачун јер ни у најгорим сновима није могао да посумња да ће му нестати штедни улог.

– Уместо среће, оштећени замало није умро од стреса. Причао је да је крваво стекао новац – објашњава саговорник и додаје да није могао да каже на кога сумња јер никоме није дао овлашћење.

Београдска полиција сужава круг људи на које сумња да су учествовали у овој превари. Међутим, због истраге која је у току нико није могао да нам потврди да ли је преварант запослен у банци или се ради о неком другом човеку.