Прочитај ми чланак

Руска авијација ликвидирала двојицу команданата терориста

0
Терориста Ал-Нусра фронта (Фото: Принтскрин јутјуб)

Терориста Ал-Нусра фронта (Фото: Принтскрин јутјуб)

Авиони руске авијације уништили су од 4. до 11. фебруара у Сирији скоро 1.900 терористичких објеката током 510 борбених налета, саопштио је званични представник Министарства одбране Русије.

„Протекле недеље, од 4. до 11. фебруара, авиони руске авијације у Сирији извели су 510 борбених летова, током којих је погођено 1.888 терористичких објеката у провинцијама Алеп, Латакија, Хама, Дејр-Ез-Зор, Дера, Хомс, Хасеке и Рака“, рекао је Конашенков новинарима.

Терористи терају према турској граници цивиле из Алепа у Сирији, покушавајући да дезертирају, док западне телевизије то представљају за последицу, наводно, варварских руског бомбардовања, рекао је руски генерал.

Конашенков је приметио да западне телевизије представљају снимке рушевина Алепа за последице руске операције.

„Ствар је дошла до тога да снимке порушеног много пре почетка руске операције у Сирији Алепа водитељи америчких и европских канала представљају као, наводне, последице руског бомбардовања. Како се каже, осећа се рука искусног диригента“, рекао је Конашенков.

„У бандама које су активне у рејону Алепа у пуном размаху је дезертерство милитаната. Терористи застрашују локално становништво и терају људе према турској граници. Бацивши оружје, милитанти покушавају да се утопе у ове колоне, знајући да руска авијација и сиријске владине снаге никада не изводе ударе на цивилима“, рекао је Конашенков новинарима.

Руска авијација је ликвидирала у сиријској провинцији Алеп два утицајна терористичка команданта, саопштио је новинарима представник Министарства одбране Русије генерал-мајора Игор Конашенков.

„Током извођења ваздушних удара авиони Ваздушно-космичких снага Русије нанели су значајне губитке терористима. У провинцији Алеп су убијена два утицајна команданта“, рекао је Конашенков, не наводећи датум извођења удара.

Руски авиони су уништили девет камиона са муницијом и две јединице оклопне технике у сиријској Латакији. Том приликом убијено је више од 40 терориста, обавестио је Конашенков новинаре.

Руски бомбардер Су-34 уништио је упориште ИД у сиријској провинцији Дара.

„У околини града Гарије ел Гарбија, провинција Дера, бомбардер Су-34 је извео удар по упоришту милитаната терористичке групе ДАЕШ. Директним поготком навођене бомбе у потпуности је уништено упориште. Према подацима радара уништене су две јединице оклопне технике терориста“, рекао је генерал Конашенков.