Прочитај ми чланак

РИЈАЛИТИ СРБИЈА: Ученици осмог разреда имали орални секс пред целим разредом, за време часа

0

seksualno-obrazovanje

Овај незапамћен скандал догодио се још у децембру, а у школи су, наводно, покушали да заташкају овај случај, док су родитељи тражили да се све истражи и испита! Родитељи ученика који су присуствовали правом порно филму у учионици, кажу да су били шокирани када су им деца испричала шта се догодило.

– Рекли су нам да је њихова другарица из одељења пред свим ученицима орално задовољила вршњака, који је ушао на час када је видео да је наставница хемије изашла из учионице и није се враћала читавих пола сата. Деца су била у шоку! Нека су се правила да не виде шта се дешава, неки су навијали, а има и оних који су све снимили својим моблиним телефонима. Наша деца су дуго ћутала о свему, а онда су, једно по једно,. почели да нам причају шта се десило. Након што смо све сазнали, више немамо мира….Једну девојчицу родитељи су већ исписали из школе, а и други размишљају да ураде исто – причају за родитељи ученика осмог разреда ове школе.

Највише их је погодило то што су наставници и директор покушали да заташкају случај:

– На Наставничком већу расправљало се о секс – скандалу, али је директор школе, као и већина наставника, инсистирао да се све заташка. Један наставник је чак изјавио: „Па шта дижете толику буку, секс је здрав“. Девојчица и дечак који су упражњавали орални секс пред целим одељењем неколико дана нису долазили у школу, они и ниихови родитељи су потом негирали да се све то десило, и ником ништа. Сматрамо да је недопустиво да се овај случај гурне под тепих јер се плашимо шта би у том случају било следеће. Просветне власти морају под хитно нешто да предузму – упозоравају родитељи.

Директор ове школе каже да је у току поступак који би требало да покаже шта се заиста десило на часу хемије.

– Поступак је у току, покушавамо да утврдимо шта се заиста десило! О свему смо обавестили Министарство просвете, полицију, Школску управу, као и Тим за превенцију насиља у школама. Ђаци који се помињу као актери овог немилог догађаја дали су изјаве у којима тврде да се ништа није десило…Али то тек треба да утврде они чији је то посао – истиче директор школе у којој је дошло до инцидента.

У Министарству просвете кажу да су добили информацију да се у једној основној школи у Београду догодило сексуално насиље. Наводи се да је насиље извршио ученик осмог разреда те школе над девојчицом истог узраста.

– Сада надлежне службе спроводе одговарајуће кораке из домена своје ингеренције – наводе у Минситарству просвете.