Прочитај ми чланак

ДОМАЋИ „РОКФЕЛЕРОВЦИ“ против руског „баука“

0

americki nacisti69За оне који још нису имали прилику да се обавесте – 22. фебруара 2016. у београдском хотелу Метропол, са почетком у 9:30, Centar za evroatlantske studije – CEAS организује конференцију под називом: „Srbija i Rusija – ruski uticaj na stabilizaciju, demokratizaciju i evropske integracije Srbije“.

Ако је судити по логотипу на дну Агенде конференције,[i] главни финансијер овог спектакла у најави је Фонд браће Рокфелер, а све у име „човекољубља за међузависни свет“ (Philanthropy for an Interdependent World). Уз, разуме се, неизбежну подршку америчке амбасаде у Србији.

Шта је повод овог еминентног скупа?

По речима организатора: „Жеља нам је да овом конференцијом започнемо серију активности усмерених на сузбијање све јаче про-руске и анти-европске реторике у српској јавности, са стварним чињеницама и објективним аргументима, како бисмо подржали грађане Србије да задрже веру и коначно осете користи од евроатлантских интеграција региона и европског пута Србије, уз сарадњу са НАТО“. Што би се рекло – унапред се радујемо.

Дакле, главни проблем Србије је дефинисан. Уз неодговорну власт, која је расписала ванредне парламентарне изборе, а „која се не либи неодговорне реторике и потеза који нису у складу са прокламованом политиком ЕУ интеграција, регионалне сарадње, наставка нормализације односа са Косовом, и сарадње са НАТО“ – оно што, по ЦЕАС-у, Србију тренутно највише мори је: 1. недостатак услова за „фер и слободне изборе“ због већ описаног понашања власти, али и 2. угроженост предстојећих избора „вишегодишњом појачаном проруском антидемократском, антиевропском и анти-НАТО пропагандом, а у скорије време и другим елементима руске меке моћи у Србији“.

А ево и до чега нас је све, по ЦЕАС-у, довела та ужасна проруска пропаганда:

Иако су парламент и Влада формално стопроцентно за ЕУ и мада је Србија започела преговоре по поглављима за чланство у ЕУ, ипак, само 48% грађана то чланство подржава, 72% грађана Србије има позитвно мишљење о инситуцијама Русије, а свега 25% има поверење у институције ЕУ“.

Ти зли Руси – шта све они неће смислити, само да би напакостили Србији, њеној будућности, и будућности њене деце… Они су успели, преко искључиво западно контролисаних електронских медија, без националне ТВ фреквенције, без и једних дневних новина или часописа – да некако наведу наивне грађане Србије да их у огромној већини симпатишу, па чак и воле! Перфидност Кремља је, једноставно, безгранична.

Али ни ту није крај руским непочинствима! Јер, замислите, Путинова Русија сад још „инсистира на додатним (иако по Уставу непотребним) демократским процедурама – референдуму у Црној Гори око њеног пута ка чланству у НАТО“! О дрскости! Русија се сада, баш сада, кад је демократском Западу најтеже, залаже за – ни мање ни више него – још већу демократизацију! И то „непотребну“!

Засигурно су сви добронамерни грађани и Србије и Црне Горе оваквим руским поступањем апсолутно револтирани. Јер, није тим злим и назадним Русима довољно то што је најдуговечнији европски диктатор, уставом који је лично и особито донео по својој мери, јасно и гласно прописао да народ Црне Горе не мора да се директно пита о стварима која га се најдиректније тичу. Не! Они би, безобразници, да диктатор ипак пита народ!

Aleksandar PavicТо је, наравно, недопустиво. Да ли Саудијци питају народ за било шта? Емираћани? Катарци? Бахреинци? Или секу главе, бичују, хапсе и муче чим неко зуцне. И – шта им фали?

Да не говоримо да би црногорски референдум о уласку у НАТО, једноставно, био нови шамар целом западном демократском свету. Нешто попут првог ирског референдума о Лисабонском уговору, због чега је цела Ирска морала да иде на поправни, док није гласала исправно. Или, рецимо, француског и холандског референдума о несуђеном ЕУ „Уставу“, касније препакованом у Лисабонски уговор, да се ЕУвласи не досете, и да би се избегли будући референдуми.

Иначе, цео тај трик, којим је накнадно, путем Лисабонског уговора, на мала врата уведено оно што није могло путем одбаченог ЕУ „устава“, концизно је описао некадашњи француски председник Жискар Дестен:

Најновија генијална замисао је да се сачувају неке од иновација уставног уговора, које би се сакриле тако што би се поделиле у неколико текстова… Ти текстови би били послати националним парламентима, који би одвојено гласали за њих. Тако би јавно мњење било усмерено да усвоји, не знајући, одредбе које се не усуђујемо да му непосредно представимо. Овај процес ‘поделе ради ратификације’ је очигледно недостојан изазова с којим смо суочени. То може бити добар мађионичарски трик. Али ће он учврстити европске грађане у мишљењу да се изградња Европе организује иза њихових леђа, од стране адвоката и дипломата“.[ии]

И сад би Руси, онако стаљинистички, како само они умеју – да буду партибрејкери, да спрече неке нове еуроатлантистичке мађионичарске трикове. Они би да спрече да последњи европски диктатор уведе народ Црне Горе у НАТО иза народних леђа! Шта би онда било следеће – руско залагање да се народ Србије пита о српском уласку у ЕУ, а потом, не дај Боже, и у НАТО? Е, то би тек било недопустиво. Зато је, за почетак, неопходно одржати конференцију у Метрополу. А после ће се већ видети како даље. И колико ће тачно браћа Рокфелер да дају.

А морају да дају. И даће. Већ дају у Војводини. О томе је недавно, за руску експозитуру „меке моћи“ Фонд стратешке културе, писао још један злогласни русофил, Душан Ковачев, који једноставно не схвата рокфелерску човекољубивост на делу, који, уместо да гледа у будућност, подмукло подсећа на некадашњу финансијску подршку коју је Фонд Рокфелер давао еугеници, укључујући и Кајзер Вилхелмовом институту за антропологију, наслеђе и еугенику, у ком је „креирана псевдонаучна расистичка идеологија нациста која је почела истребљење Јевреја, Рома и других ‘нижих раса’, стерилисања и погубљења десетина хиљада ‘дегенерисаних’ још пре почетка Другог светског рата“.[иии] Као да све то није рађено за добробит човечанства!

А, мораће да дају браћа Рокфелер и на Косову (и Метохији), где, упозорава ЦЕАС, „Русија сваки застој у процесу преговора са Приштином, или унутрашње проблеме са којима се Косово суочава, користи за подривање процеса нормализације, потпуно свесна његовог значаја за европске интеграције Србије“. Из чега произилази да је управо Русија одговорна за „сваки застој“ у преговорима са приштинским нарко-дилерима, а још више за „унутрашње проблеме са којима се Косово (сиц) суочава“.

Нису за то ваљда одговорне архитекте Бриселског споразума, приштински нарко-дилери, неосуђени ОВК злочинци или Куртијеви наци-косовари? А о архитектама НАТО агресије и сецесије „Косова“ да и не говоримо. Не, не – Руси су криви… Не зна се тачно како, али сигурно јесу!

Nato agresijaКад смо већ код НАТО агресије, постоји још једна тенденција која веома забрињава организаторе конференције:

Ускоро ће и још једна годишњица НАТО бомбардовања СРЈ, која ће се ове године поклопити са јеком кампање. У последњих неколико година појачане су активности контаминације јавности преувеличаним бројем жртава и избегавањем сваке врсте разговора о узроцима и поводима бомбардовања“.

Дакле, и то је нешто с чим се ваља, уз великодушну помоћ браће Рокфелер и подршку америчке амбасаде, носити – српском незахвалношћу што их је НАТО бомбардовао, као и неразумевањем истински човекољубивих разлога који су стајали у позадини тог племенитог и милосрдног чина. Поштеним евроатлантистима није ни мало лако. Ипак, у њихове добре намере не треба сумњати, што сведочи и следећа кључна реченица из позива на конференцију:

Жеља нам је да овом конференцијом почнемо серију активности које ће предупредити такве планове и помоћи грађанима Србије да задрже веру и коначно осете користи од евроатлантских интеграција региона и европског пута Србије уз сарадњу са НАТО“.

Јесте ли чули грађани Србије?

„Коначно“ – после 25 година мрцварења, санкција, намерно и свесно изазваних сецесија, ратова, радијације, дивљачке приватизације, транзиције и опште демократизације, у којим процесима, узгред, Русије нигде није било – указује вам се прилика да – и, опет, коначно! – осетите користи од евроатлантских интеграција региона и европског пута Србије уз сарадњу са НАТО! Одмах после „серије активности“ које ће започети управо најављеном конференцијом у Метрополу! Најзад светлост на крају тунела!

Нисте се узалуд мучили, патили, разбољевали, осиромашавали, расељавали и исељавали. То вас је добри, племенити и милосрдни НАТО челичио за благодети које управо предстоје. С чим ће вас браћа Рокфелер, посредством ЦЕАС-а, детаљније упознавати у предстојећем времену.

Шта више рећи осим – ово што се организује у Метрополу једноставно се не сме пропустити! То би могао да буде почетак једног дивног пријатељства…

[i] http://ceas-serbia.org/root/images/Agenda_Srbija_i_Rusija_Ruski_uticaj_na_stabilizaciju_demkratizaciju_evropske_integracije_Srbije_22.2.2016_za_sajt.pdf

[ii] http://www.irishtimes.com/news/lisbon-no-campaign-was-dishonest-in-misusing-his-quote-says-giscard-1.1272035

[iii] http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/politika/rokfelerove-brigade-protiv-rusko-srpskih-interesa-u-vojvodini/