Прочитај ми чланак

СИСТЕМАТСКО УНИШТАВАЊЕ СРПСКОГ НАРОДА: Државни конкурси на енглеском језику

0

 

ZAVOD„Језик је хранитељ народа. Докле год живи језик, докле год га љубимо и почитујемо, њиме говоримо и пишемо, прочишћавамо, дотле живи и народ, може се међу собом разумијевати и умно саједињавати, не прелива се у други, не пропада.“

Ово су речи Вука Стефановића Караџића које данашња „елита“ не поштује. 

Невероватан је податак да се конкурси државних служби објављују на енглеском језику. Републички Геодетски Завод конкурсе објављује на страном језику, на енглеском. Постоји и верзија на српском језику у два писма, латиничном и ћириличном, али зашто постоји енглеска верзија, па и латинична, када је по закону обавеза свих јавних институција да пишу ћирилицом, а свако ко се пријави на конкурс то мора, по закону да уради на српском језику?

То је само доказ окупације јер се зна да један народ постоји само ако има свој језик, зато данас покушавају да створе хрватски, босански и црногорски језик како би доказали своју изузетност, наравно то им не успева. Језик је главни носилац идентитета једног народа, а ово увођење енглеског у наше званичне институције значи само једно, ЗНАЧИ ДА СМО ОКУПИРАНИ. Исто тако су као званични језик колонисти користили свој језику у колонизованим територијама.