Прочитај ми чланак

ЛЕГЕНДAРНИ СЛОБИН ТЕЛОХРAНИТЕЉ на апаратима за дисање!

0

senta slobin telohraniteljПензионисани полицијски генерал Сента Миленковић, дугогодишњи телохранитељ Слободана Милошевића, у критичном је здравственом стању и бори се за живот у београдској болници „Др Драгиша Мишовић“.

Миленковић је недавно хитно примљен у болницу због упале плућа која се закомпликовала и због које је чак морао да буде стављен на апарате за дисање.

Доктори са којима су разговарали новинари „Информера“ кажу да је прерано говорити о коначном исходу животне драме легендарног Милошевићевог телохранитеља.

– Миленковић је у тешком стању и лекари се буквално боре за његов живот! Пре неког времена имао је тешку упалу плућа и деловало је да се опоравио, али се онда поново све искомпликовало. Колико је озбиљна ситуација најбоје говори податак да Сента у неким трнеуцима не може сам да дише и да мора да буде прикључен на апарате! Права је срећа што је реч о снажном човеку, бившем џудисти, који је увек здраво живео – испричао је анонимни извор из те медицинске установе .

Сента је пуних 11 година био Милошевићев први пратилац и његова верна сенка. Јавност га је први пут запазила на епском митингу на Газиместану 1989. године, када је стајао иза Слобе с руком на пиштољу који је вирио испод сакоа.

– Кад бих се налазио са Милошевићем, Сента је увек био ту негде и знам да је Слоба у њега имао бескрајно поверење. Све до тренутка док га није оставио, кад је дошла нова власт. Мислим да су му ови из МУП чак наредили да остави Слобу – присетио се Војислав Шешељ.