Прочитај ми чланак

ЦРНОГОРЦИ ДИГЛИ ГЛАС: Лиценца AБA лиги, не Звезди!

0

kk buducnostШпанска ексклузива која се тиче могућности да Евролига додели „A“ лиценцу КК Црвена звезда Телеком нашила је на оштре реакције првака лигашког дела регионалног шампионата.

Много опречних информација стизало је ових дана из Шпаније везано за Евролигу и њен састав у наредној сезони.

Најпре је новинар „Мундо Депортива“ пренео да ће пет преосталих места у Евролиги бити расподељено на начин о којем је више речи било ОВДЕ!

Само дан касније новинари истог листа пренели су нешто другачију информацију.

Према информација шпанских медија КК Црвена звезда Телеком налази се у ужем кругу клубова који конкуришу за „A“ лиценцу, због чега је данас стигла реакција из Подгорице.

Председник КК Будућност Воли Драган Бокан поручио је да би „A“ лиценцу требало да добије AБA лига, а не Црвена звезда Телеком или било који други клуб из региона бивше Југославије.

„Као председник Будућности могу да кажем да нама не одговара да ‘A’ лиценцу добије неки од тимова из бивше Југославије, него желимо да лиценцу добије AБA лига. Тако бисмо имали шансу да, уколико будемо шампиони, уђемо у Евролигу“ рекао је Бокан за „Дневне новине“.

Кошаркаши Будућности у понедељак су оверили пласман у полуфинале плеј-офа AБA лиге са првог места на табели, па не чуди што из Подгорице стижу овакве реакције на вест да би „A“ лиценца могла да буде додељена Црвеној звезди Телеком.

Како тренутно стоје ствари, по једна „позивница“ отићи ће на адресу Дарушафаке, освајача Еврокупа и победника квалификација, а извесно је да ће још један руски клуб добити „A“ лиценцу.

На који начин ће бити додељена последња „карта“ за елитно друштво видећемо у недељама и месецима који следе.