Прочитај ми чланак

СУЛЕЈМАН СПАХО: Сви смо ми Срби

0
Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Наше друштво има за циљ да пробамо да едукујемо што више грађана Србије који се декларишу као Срби муслиманске веросповести, као и ширењу историјских чињеница о овој популацији.

Такође, да кроз друштво приближимо сарадњу са браћом Србима, ма које вероисповести они били, и да остварујемо заједничке интересе у складу са Уставом Републике Србије.

Нормално да ћемо као дрштво више обратити пажњу на своје чланове где ћемо им пружати стручну правну помоћ, и решавати проблема социјалне и економске природе.
Пробаћемо да разговарамо са верским заједницама и са њима покушати да решавамо и добијемо њихово мишљење о овим историским чињеницама.

srbi-muslimaniЖелимо да објавимо књиге и друге публикације о питању Срба муслиманске вероисповести у XX веку. Такође, организоваћемо израду стручних радова у области подизања патриоске свести целокупног Српског националног корпуса.

Покушаћемо да овај наш став, да смо сви Срби, буде прихваћен, да би се увећао српски национални корпус, што би и створило основу за заједништвом без мржње на овим просторима.

Ми као друштво мислимо да једино у братском заједнисштву са браћом Србима можемо опстати на овим нашим вековним просторима.

sulejman spaho34Ово је за нас историјски корак да учврстимо јединство међу људима били они православци, муслимани, католици или атеисти.

Свесни смо да морамо уложити много труда и времена да се наше идеје остваре, време ће показати да ли смо колико-толико исказали да смо на правој страни, на страни помирења и свеукупног благостања међу нашим грађанима, да избацимо мржњу која тиња вековима и која нам је донела све невоље од беде и сиротиње, па до проклетих ратова где је ударао брат на брата.

Да слободно кажемо комшији да смо Срби, а да нас он не посматра са неверицом, да кажемо на сваком шалтеру да смо Срби и да будемо прихваћени, а не да нас са посмехом гледају. Ако то успемо, наша мисија је успела.