• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • Власник погребног предузећа СТРАХУЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПОРОДИЦЕ: Гробарска мафија хоће да нас побије!
Прочитај ми чланак

Власник погребног предузећа СТРАХУЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПОРОДИЦЕ: Гробарска мафија хоће да нас побије!

0
Фото: В. Никитовић / РАС Србија

Фото: В. Никитовић / РАС Србија

– Моја мајка је брутално претучена зато што сам одбио да учествујем у трговини смрћу коју ми је нудила конкуренција, а на шта ја нисам желео да пристанем – овим речима Дејан Марић, власник погребног предузећа „Перо Марић“, објашњава напад на његову мајку Наду.

Наду Марић је у суботу увече, у продавници погребне опреме у Горњем Милановцу, металном штанглом крвнички пребио маскирани нападач, док је његов помагач стајао на вратима објекта.

Истрага о овом монструозном чину још увек тапка у месту, а полиција за сада нема индиције о могућим починиоцима, нити се званично огласила овим поводом.

Дејан Марић сумња да ће нападачи икада бити пронађени, будући да је, како наглашава, полицији у више наврата током последњих пет година пријављивао отворене притиске који се врше на њега, чланове породице Марић, али и раднике запослене у ланцу продавница погребне опреме. Вербалне претње и уцене пратили су, према Марићевим речима, обијање станова и радње, крађа рачунара, оштећење аутомобила…

– Упозоравао сам полицију да је могуће да ће се ово догодити јер сам преко посредника добијао претње да ће ми побити читаву породицу, јер нећу да учествујем у трговини смрћу, у коју су, како сам чуо, осим конкуренције умешани и многи лекари и медицински радници, политичари, службеници града, па чак и људи из безбедносних структура. Раније нисам веровао у то, али након напада на немоћну жену од 60 година уверен сам да је то истина. Страхујем за своју и безбедност породице, јер од таквих људи могу све да очекујем – каже Дејан Марић.

Његова мајка Нада опоравља се на одељењу женске хирургије чачанске болнице, на ком је завршила са преломом скочног зглоба десне ноге и бројним нагњечењима по телу и хематомома на глави. Разбојници који су се иживљавали над њом нису желели да узму новац, иако је у продавници и у њеном новчанику том тренутку било преко 600 евра.

– Што сам га више молила да ме не туче, већ да узме нова, то ме је он са још већом страшћу ударао. Не знам да ли ћу икада моћи да се опоравим од ове трауме – рекла нама је Нада Марић.