Прочитај ми чланак

САРАДЊА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ СА ОТАЏБИНОМ: Први дани удружења „СВЕЗА Србија – дијаспора“

0

 SVEZA SRBIJA DIJASPORAНајпре да се захвалим Дејану Петру Златановићу и целој редакцији Србин.инфо на датом простору за рубрику „Шта чинити“, а Бога ми и на братској сарадњи. Велико хвала!

Иницијатива је званично почела скупом на Богојављење, 19. јануара у просторијама Српског удружења Ћирилица – Београд, а почела је да се спроводи у дело медијским наступом на овом сајту. Тај почетни, пробни, рад на сајту је трајао до 1. фебруара, када смо покренули и неке друге активности. О некима ћу написати пар речи овај пут.

За ових седам дана рада је учињено неколико конкретних ствари које ће ускоро дати и резултате.

СВЕЗА Србија – дијаспора

Почело се и са стварањем Удружења „СВЕЗА Србија – дијаспора“; и током прва два,три дана оформио се тим учених људи, добре воље, са великом покретачком енергијом:

1. Хаџи Слободан Стојићевић

Координатор за пословање са Русијом. Слободаново вишегодишње искуство и резултати које постиже су прича сама за себе (Извоз у Русију). Поред професионалних квалитета, људски квалитети нашег Слобу чине посебним. Свима којима треба неко ко ће им помоћи да започну и унапреде своје пословање са Русијом, Слободан је прави човек за њих. Једино је замолио да то буде нешто што је конкретно, пошто му се многи јављају само са лепим жељама.

2. Бранислав Недељковић

Дипломирани грађевински инжењер, води сектор технолошке помоћи за подршку и помоћ онима који планирају самостално запослење, или они који желе своје пословање да унапреде.

3. Никола Росић

Ускоро дипломирани правник, који ће своје школовање наставити и на постдипломским студијама. Он ће уређивати наш медијски наступ и својим писањем га додатно обогатити.

4. Дамњан Кнежевић

Ради са младима. Већ 5 година организује протесте поводом НАТО бомбардовања као и концерте за младе.

5. Моја маленкост, Стевановић Мирољуб 

Инжењер Електронике и пројектни менадџер, тренутно у привременој пензији – до тада грађевински предузетник из Граца (Аустрије)

Данас, дана када ово пишем (Недеља), нам се придружио и Милан Ајдуковић, професор, предузетник и проналазач, који има идеје које ће Србију знатно покренути. О њима ће следећих дана сам Милан писати.

Почетна идеја је да се оформи језгро предузимљивих људи, који ће својим радом показати да Србија зна и да хоће да ради, и тако окупити многе који се осећају напуштено па и беспомоћно.

Русија жели да помогне, али нема са ким да сарађује у Србији. То језгро треба да покаже да зна и да хоће да ради, а онда ће се отворити многи путеви.

Амбиције и жеље су велике, потребе такође, и ако будемо могли (субјективни+објективни разлози) бар део замисли да спроведемо у дело, до године ћемо све око нас гледати са више оптимизма.

И на крају, не могу а да не поменем Др Драгана Петровића и господина Јована Шиповца, за које верујем да ће имати велики утицај на позитивне промене у српском народу.

Мирољуб Стевановић