• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • ГЛОБАЛНИ ТЕРОРИЗАМ: Малагурски, Маргетић, др Драган Петровић, Бошко Јакшић о мигрантима (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

ГЛОБАЛНИ ТЕРОРИЗАМ: Малагурски, Маргетић, др Драган Петровић, Бошко Јакшић о мигрантима (ВИДЕО)

0

Борис Малагурски је своју емисију са Хепи телевизије морао да пребаци на БН бијељинску и она се сада зове Глобално.

Реч је о емисији која траје просечно око сат и по времена, има своју конкретну тему у вези међународних односа, али посматрање неког феномена од глобалног значаја које дотиче и нас овде на Балкану. Емисија увек има три госта која су везана за тему емисије, и слично Ђирилици амбијент публику (у овом случају студенти бијељинског универзитета), као и извесне видео прилоге који се емитују током емисије, наравно све везано за њену тему.

У првој емисији Глобално коју је снимио Малагурски крајем децембра тема је била „Глобални тероризам“ а у њој су учествовали публициста и новинар Домагој Маргетић из Загреба (својевремено и Туђманов саветник), стручњак за међународне односе др Драган Петровић и новинар Политике Бошко Јакшић (обојица из Београда).

У овој емисији највише речи је о рату у Сирији, потом мигрантском таласу који запљускује Европу, али иде преко Балкана и наших простора, исламистима на Балкану, пре свега везаним за Албанију, Косово, Босну, геополитичка питања и др.

У фокусу су се нашли и односи између великих сила поводом ових питања, највише Русије и САД, превирања у оквиру ЕУ, која изгледа нема решења по питању мигрантске кризе, терористичке акције исламиста у Паризу, односа између Срба и Хрвата, положај Републике Српске и др.

У кратком временском периоду од око месец дана емисија на ју тубе Малагурског има близу 18 000 прегледа.

 

Извор: Boris Malagurski; Србин.инфо