Прочитај ми чланак

НАПАДАЧИ НЕЋЕ БИТИ ОТКРИВЕНИ: Jош jедан напад на српске повратнике на Kосову

0

kosovo manastir-1

Непознати починиоци напали су синоћ из аутоматског оружjа српске повратнике у селу Берково у општини Kлина, а у нападу, иако су две куће оштећене хицима, ниjе било повређених, речено jе Танјугу у Kанцелариjи за Kосово и Mетохиjу.

У обе куће jе, у тренутку напада, око 19 сати, било људи, а на jедноj од њих jе оштећен цреп, док jе на другоj jедан од хитаца погодио прозорско окно.

Нападнуте су куће породица Пантић и Живковић.

Повратници у селу Берково су, како наводе у Kанцелариjи за KиM, често жртве застрашивања и крађе.

Kанцелариjа за Kосово и Mетохиjу наjоштриjе осуђуjе напад на српске повратнике и апелуjе на полициjу, коjа jе извршила увиђаj, да стане на пут организованоj кампањи застрашивања Срба у општини Kлина.

У Kанцелариjи наводе да су радикализациjа политичке климе и погоршање безбедносне ситуациjе услед ескалациjе политичког и верског екстремизма претња свим житељима Kосова и Mетохиjе, а по правилу су наjугрожениjи повратници у национално мешовитим срединама.

Kанцелариjа за Kосово и Mетохиjу очекуjе да, иако овакви напади по правилу остаjу нерасветљени, Приштина овога пута уложи искрене напоре да пронађе починиоце и пружи ефикасниjу заштиту српским повратницима.

Танјуг