Прочитај ми чланак

Грађане којима је све теже Вучић убеђује да живе све боље

0

vucic tv pink

Београд — Левица Србије саопштила је да док премијер Србије Александар Вучић убеђује грађане да живе све боље, грађани живе све теже.

Како наводе, то се дешава због свакодневних отпуштања радника, недостатка инвестиција и због тога што Србија има највећи дефицит у Европи.

„Поставља се питање на чему Српска напредна странка гради хвалоспеве о себи и да ли ће 200 отпуштених радника из Књаз Милоша из ‘јануарског суфицита’ моћи својим породицама да обезбеде голу егзистенцију“, кажу из Левице Србије.

Додаје се да више од 4.000 радника некадашњих нишких привредних „гиганата“, Електронске и машинске индустрије, Грађевинара и других фирми које су угашене или у фази реструктурирања, од државе очекује 110.000 заосталих плата.

„Такође, више од 200 радника после 30 година у Књаз Милошу остало је без посла“, додаје се у саопштењу.

Левица Србије навела је да „режим задужен за шминкање стварности“ уместо да решава конкретне проблеме само најављује нове инвестиције које никад не реализује.

„Све то говори у прилог ономе што грађани и сами свакодневно осећају на својој кожи, а то је да незапосленост расте и да се запошљавају само партијски кадрови – што би требало да се идентификује као кривично дело“, навела је Левица Србије.

Левица Србије позвала је премијера Вучића да „покаже где су ти новозапослени у Србији и да, кад већ не долази у скупштину да одговара посланицима, искористи то време да смањи штету која ће остати иза њега“.

(Бета)