Прочитај ми чланак

Шта нам је чинити браћо и сестре?

0

20140216143636!Drugi_srpski_ustanak

Србија је одавно у блату. Народ гладује, земља се распродаје, Срби као народ нестају, а страначки кадрови пуне своје џепове. Све су партије исте и сви само покушавају да се домогну што боље позиције како би могли да напуне своје џепове. Сви обећавају све најбоље, а чим се дочепају власти за свако неиспуњено обећање нађу изговора. Страни плаћеници вршљају Србијом и кроје нам капу. Шта нам је чинити браћо и сестре?

beli_andjeo

НОВО НА СРБИН.ИНФО

Србин.инфо је у сарадњи са Србима из Граца (Аустрија) покреће рубрику ШТА ЧИНИТИ. Више о овоме погледајте  ОВДЕ.

Једини излаз и ове ситуације је самоорганизовање народа, оног дела народа који је пробуђен и који жели добробит својој родној груди. Морамо да се повежемо, да се удружимо и да помажемо једни другима. Морамо да направимо народну снагу која би нам омогућила да се изборимо са свим недаћама које су нас задесиле и која би нам омогућила да у овој општој асимилацији народа останемо оно што смо, да останемо Срби.

Срба у дијаспори има у великом броју, и помогли би Србији али немају начина. Многи ће питати као немају начина? Па једноставно немају. Од њих се само траже паре које су они тешком муком у туђини стекли. Разни мешетари, преваранти и лупежи њима презентују хуманитарне акције, пројекте и сличне ствари, а затим њихов новац стављају у своје џепове. Дијаспора хоће да помогне и морамо је интегрисати у ту, тренутно замишљену, народну снагу. 

Без самоорганизовања бићемо препуштени на милост и немилост слугама окупатора, обичним мешетарима, разбојницима и дивљацима. Морамо се организовати, стати један уз другога или нас чека пропаст. Не будемо ли то урадили једноставно се мороамо помирити да ћемо нестати. 

Заборавите браћо на поделе, заборавите на политичке партије, заборавите на инат и послушајте ону стару изреку, више молитву Богу, дај Боже да се Срби сложе. Када бисмо били сложни нико нам ништа не би могао. За отаџбину, за род, за живот.

Извор: Илија Вуксановић