Прочитај ми чланак

Скандалозна изјава америчког плаћеника; Михајловић: Рогозин да брине о Русији, а не Србији

0

zorana-mihajlovic-albanija

Потпредседница владе Зорана Михајловић поручила је заменику руског премијера Дмитрију Рогозину „да треба да води рачуна о својој држави“.

Рогозин је упозорио Србију да би једног дана могло да јој се деси исто што и Немачкој током новогодишње ноћи, кад су мигранти нападали жене у Келну.

„Да ли Србији може да се догоди сценарио на који Рогозин подсећа или прогнозира? Мислим да он треба да води рачуна о својој држави, а ми ћемо о нашој“, рекла је Михајловићева.

На питање да коментарише Рогозинов састанак са лидером радикала Војиславом Шешељем, Михајловићева је рекла да је у Србији свако слободан да „иде у посете где год жели и код кога год жели“.

„Што се тиче Шешељеве политике, мислим да никога у Србији не треба подсећати каква је она, односно да је то политика сукоба, назадовања и противљења ЕУ и политика против уређеног система, што је супротно политици коју води влада и политици за коју се залаже СНС“, рекла је Михајловићева.

Она је рекла да се влада залаже пре свега за Србију и да пут ка Европској унији није због саме ЕУ, већ због достизања европских и светских стандарда.

„Лепо је добити грађевинску дозволу за 28 дана, као и електронску грађевинску дозволу“, додала је она.

Потпредседница Владе је додала да су Србији важни политички и економски односи са Руском Федерацијом, а нарочито у њеном ресору, што се пре свега односи на реализацију руског кредита за модернизацију српске железнице и реализацију потписаног меморандума за изградњу новог диспечерског центра за модерне пруге и возове које ће Србија имати.