Прочитај ми чланак

Да ли то Тадић прети револуцијом?

0
Фото: Танјуг - Филип - Краинчанић

Фото: Танјуг – Филип – Краинчанић

Бивши председник Србије и лидер СДС Борис Тадић, запретио је премијеру Александру Вучићу и Влади Србије новим 5. октобром. Наиме, он је у интервјуу недељнику „Њузвик“ актуелну власт упоредио с владавином Слободана Милошевића, уз опаску да што буде више личила на ту владавину, то ће опозиција морати снажније да је руши.

– Пошто имамо опозиционо искуство из деведесетих година, мораћемо да примењујемо те методе онолико колико се садашња власт буде понашала као власт из деведесетих – дословце је изјавио Тадић.

Ова претња револуцијом, међутим, није много потресла напредњаке, док политички аналитичари сматрају да је реч о маркетингу, а не реалној политичкој снази.

Шеф СНС у Скупштини Зоран Бабић истиче да је Тадић током своје власти уништио земљу и народ.

– Знам да би волео да се врати у деведесете, јер је под његовом влашћу, кроз пљачку државе и криминалну приватизацију Србија уназађена неколико деценија, а више од 400.000 људи остало без посла – поручује Бабић.

Аналитичар Дејан Вук Станковић сматра да је Тадићева изјава маркетиншки трик којим шеф СДС покушава да активира бираче који су га 2012. године казнили на изборима.

– Поређење ове власти с Милошевићевим временом потпуно је непримерено и нема везе с чињеницама. То је покушај да кроз драматизацију допре до бирача, пре свих оних који апстинирају од 2012. године. Жели да изазове револт и тако их мотивише – закључује Станковић.

Извор: informer.rs