Прочитај ми чланак

KOPP ONLINE (ПРЕВОД СА НЕМАЧКОГ – СРБИН.ИНФО): Сорош подржава ЦИА операције против Срба

0

soros 9

Бивши тајни агент ЦИА-е, који је био упознат са тајним операцијама, открио је порталу Wayne Madsen report (WMR), да је ЦИА у бившој Југославији тесно сарађивала са невладиним организацијама које је финансирао Џорџ Сорош. Циљ је био да се огранићи моћ Срба и да се напротив томе ојача утицај муслимана, од којих су неки били повезани са глобалним џихадом и криминалним организацијама. Данас је на сцени слична сарадња измедју Сороша и ЦИА-е, којом се помаже радикални ислам вехабитске оријентације.

ЦИА је кооперисала у Бања Луци, главном граду Републике Српске, који чини знатан део Босне и Херцеговине, уско са сорошевим сарадницима. Признање сарадње између Сороша и ЦИА-е је врло значајно, јер су досадашњи известаји о тој кооперацији означавани као „без икаквог основа“ и „бесмислене теорије завере“.

По нашем извору, та сарадња између Сороша и ЦИА-е у Бања Луци, је имала првенствено за циљ да се утицај патриотских српских медија маргинализује и уместо тога да се помогне „либералним“српским медијима, који су одбијали да се босански Срби уједине са Републиком Србијом, која је тада заједно са Црном Гором чинила Савезну републику Југославију(2006 је Црна Гора прогласила независност а 2008 је Косово урадило исто).

Најважнији географски оперативни циљеви медијске операције Сороша и ЦИА-е су били „пркосни“центри српских патриота у Босни и Херцеговини. Од већих медија, који су тада узети на нишан, су били магазин Глас Српске као и телевизијска станица босанских Срба РТРС.

Велики део Сорошевог новца коришћеног за утицај ЦИА-е на медије је долазио преко босанско-српских банака које је Сорош преузео. Ту су биле између осталих банка Пионир из Бања Луке, Нест банка из Лактаса, Приор банка из Брчког и банка Резерва из Деспотовца. Све оне су биле активне на подручју Републике Српске.

Сорос и ЦИА су имали намеру да у Бањалуци и околини поново изграде Дзамије, које су срушене у току градђанског рата.

„Сорош Медиа Центер“ је помагао издавачку кућу „Независно удружење новинара Републике Српске“ у Бањалуци, која је била повезана са Сорошем.

По изјавама бившег ЦИА сарадника, ове и друге операције које су служиле за утицај на медије и друге организације, су биле финансиране од стране Сороша, а спровођене од стране ЦИА.

Сорош, ЦИА и америчка организација за развој УСАИД, су финансијски помагале и другим важним медијским организацијама у Републици Српској.

Ту су припадали поред наведеног Независног удружења, магазин Репортер, АТВ Бањалука, ПАН радио, магазини ПАНОРАМА и Екстра као и радио станице Радио Џунгла, Радио НЕС; и сви су имали седиште у Бањалуци.

cia-rojters-1364198023-287764

Изван главног града Републике Српске, Сорош и ЦИА су финансирали радио станице Пегаз из Требиња, Освит из Зворника, Меџик у Милицима, Палма у Братунцу као и ХИТ у Дистрикту Брцко, којим заједно руководе Република Српска и Федерација Босне и Херцеговине.

Заједницке медијске операције ЦИА-е и Сороша су спровођене у два програма – Прелазна иницијатива за Балкан (Balkan Transition Initiative) и Босанска прелазна иницијатива (Bosnian Transition Initiative)- изводјене су у режији ЦИА-е а скривене у деловању службе за медјународни развој (УСАИД).

Обе ове иницијативе су касније служиле као пример за слићне операције у српској покрајини Косово и Метохија, која је насељена већином Албанцима, сто је довело до тога да је Космет као виртуелна америчка колонија гурнута у независност. Истовремено су српски медији са севера Косова извргнути руглу и изоловани.

Оваква подрска Сороша и ЦИА-е је довела до радикализације муслиманског становништва у Босни и Херцеговини, у суседном, већинско насељеном муслиманским становништвом, српском региону Рашка и преосталим муслиманским „острвима“ у Републици Српској као и у албански доминираним регионима у Македонији и Црној Гори.

Слична сарадња Сороша и ЦИА-е се данас може уочити у склопу помоћи радикално-исламског вехабизма у Сирији, Ираку, Либану, Турској, Либану и другим земљама.

Прапочетци ове „светогрдне“ алијансе, измедју Сороша, ЦИА-е и вехабија су настали у медијско-пропагандним операцијам у бившој Југославији за време владе под Билом Клинтоном.

Стратегија Сороша и ЦИА-е у Босни а посебно у Бања Луци, је довела ТВ-гледаоце у ситуацију да „уживају“ у емисијама телевизије Пинк, која је између осталих емитовала српску верзију америцког ријалити шоуа Велики брат.

Сасвим у стилу потпомагања дестабилизујућих, нетрадиционалних животних обичаја, које су радили Сорош и ЦИА, у другим емисијама ТВ Пинк су хомосексуализам и бисексуализам представљани у позитивном светлу.

У његовој пропаганди, Сорош је непрекидно форсирао животне обичаје који су у супротности са вредностима хришћана – како католика тако и православаца, у истоцној и југоистоцној Европи и потпомагао сексуално настране активности мањина као сто су ФЕМЕН,Пуси Ријот и трансвестита и певача Кончиту Вурст.

Операције Сороша и ЦИА-е сежу далеко преко граница Републике Српске и Космета. Иста „алијанса“ је направила планове за Молдавију и самопрогласену Републику Трансистрију.

Ови региони су лично посечени од стране Сорошевих сарадника, како би се финансијски додатно помогнула опозиција проруским медијима.

У Молдавији и Трансистрији деловање Сорошевих и ЦИА експерата за дезинформације и дестабилизацију није усмерено против Срба већ против православних Руса.

Са немачког  на српски превод СРБИН.ИНФО.

Извор: Soros unterstützte CIA-Operationen auf dem Balkan und in Moldawien – Kopp Online