• Почетна
  • СВЕТ
  • Научници са Запада утврдили: Путинова десна рука је увек у позицији да брзо потегне пиштољ
Прочитај ми чланак

Научници са Запада утврдили: Путинова десна рука је увек у позицији да брзо потегне пиштољ

0

Putin

Необичан ход Владимира Путина при којем десну руку држи скоро непокретну последица је интензивне обуке руске службе КГБ, а не Паркинсонове болести.

Тим неуролога из Португала, Италије и Холандије ове године се бавио начином на који ходају председник и премијер Русије Владимир Путин и Дмитриј Медведев, као и још тројица руских високих званичника.

“Прва ствар која вам падне на памет је Паркинсонова болест” због асиметричних покрета руку, наводе ови стручњаци за неуролошке поремећаје кретања у студији коју је објавио “Бритиш медикал џурнал”.

Како се наводи у студији, научници имају сасвим другачију претпоставку. Став и кретање руских званичника научени су у КГБ-у или током интензивне војне обуке.

Руски председник се креће као неко ко је обучен да у сваком тренутку може брзо да потегне пиштољ, због чега му је десна рука мирнија од леве.

Аутори студије су своју тезу поткрепили и увидом у “приручник за обуку бивших припадника КГБ-а”, одбацивши сумњу да председник Русије пати од дегенеративне болести.
“Сличне примере смо пронашли и у каубојским филмовима”, наводи се у тексту.

Поред Паркинсонове болести, за необични ход Владимира Путина неки су мислили и да је последица можданог удара или прележане дечје парализе.

Научници су анализирали бројне снимке руских званичника на Јутјубу.

Међутим, иако је асиметрично кретање руку један од раних показатеља болести, лекари нису могли да уоче друге симптоме, попут премора и лоше координације.

Други снимци, такође са интернета, потврђују супротно и доказ су изузетне спретности Владимира Путина, који има и црни појас у џудоу.

Британски медицински часопис традиционално поводом Божића објављује научне студије о необичним темама.

Извор: Бета