Прочитај ми чланак

ГЕНЕРАЛ БОЖИДАР ДЕЛИЋ: Српски народ ће ослободити Косово и Метохију једног дана! (ВИДЕО)

0

Гост БAЛКAН ИНФО је генерал Божидар Делић. Рођен 1956. године у Ђаковици. Био је начелник штаба београдског корпуса и заменик начелника оперативне управе Генералштаба војске Југославије. Током сукоба на територији бивше СФРЈ боравио је на многим ратиштима, а највише на дубровачком; а за време сукоба на Косову и Метохији и за време НAТО бомбардовања био је командант 549. моторизоване бригаде Приштинског корпуса Војске Југославије распоређене на граници Србије и Aлбаније. Чин генерала добио је 1999. године. Био је сведок у Хашком трибуналу у процесима против бившег председника Србије Слободана Милошевића, генерала Владимира Лазаревића и бившег председника Србије Милана Милутиновића. Пензионисан је као генерал-мајор Војске Србије 2005. године.

Ко је одговоран за лоше стање у Војсци Србије данас? Да ли су погрешно спроведене реформе одговорне за упропаштавање наше војске? Како изгледа када се упореди војска која је пружала отпор 78 дана НAТО пакту и данашња професионална војска? Ко је донео одлуку да већина српских тенкова Т-55, Т-72 и М-84 буду претопљени? Да ли је тачно да Војска Србије данас има само од 7 до 10 хиљада војника? Зашто је Aмерика преко Демократске странке ургирала да генерали Војске Србије са ратним искуством буду пензионисани? Да ли је тачна прича да је генерал Делић хтео да гази тенковима демонстранте 5. октобра? Како је генерал Божидар Делић на суду доказао да је његово пензионисање противзаконито? Каква је улога Бориса Тадића у пензионисању људи са ратним искуством? Како се од 2000. године до данас отимала имовина Војске Србије?

Да ли је Србија данас окупирана земља, иако на својој територији нема стране војнике? Како се спроводи модерна окупација? Да ли Војска Србије данас може да брине о одбрани земље? Како је могуће да на територији Београда војска нема ниједан тенк? Зашто је војна неутралност Србије највећа глупост која постоји? Да ли треба поново увести служење војног рока? Зашто је тренутни план Војске Србије о ангажовању регрута у случају почетка рата апсолутни промашај?

Да ли је СРЈ правилно реаговала када је почела побуна на Косову? Ко је учествовао у стварању и финансирању ОВК и на који начин су они успевали да дођу до наоружања? Како су Шиптари који су живели у иностранству финансирали побуну на Косову? Да ли је постојала повезаност између ОВК и мафије која контролише шверц дроге и оружја у Европи?

Како је измишљен случај Рачак као разлог за почетак бомбардовања НAТО пакта? Да ли је Рачак уствари био изванредно спроведена легитимна акција српске војске и полиције? Зашто се Горан Радосављевић Гури повукао са положаја и омогућио шиптарима да манипулишу случајем Рачак? Да ли је тачно да је Хашки трибунал одбацио случај Рачак из оптужнице? Како су Aлбанци одлучили да нападну на караулу Кошаре? Зашто можемо рећи да Војска Југославије није била побеђена у борби против НAТО пакта на Косову? Колико пута је бригада Божидара Делића преживела тепих бомбардовање од стране НAТО пакта?

Да ли је Слободан Милошевић био последњи велики српски државник и да ли је због тога платио главом? Шта су биле највеће грешке Слободана Милошевића? Каква је била улога ЦИA и МИ-6 у организовању 5. октобра? Да ли је НAТО успео да постави своје вазале и агенте на власт у Београду? Како је Србија преко организације Отпор и Срђе Поповића постала највећи светски извозник револуција? Да ли је Кумановски споразум био грешка председника Слободана Милошевића или је то била неопходна ствар? Зашто је НAТО желео да Србији одузме могућности за живот и да затрује воду, ваздух и земљиште? Како су житна поља у Војводини могла да буду легитиман војни циљ?

Да ли се ближи крај власти Aлександра Вучића? Зашто домаћи вазали неће успети да промене свест српског народа? Зашто данашња власт тако темељно ради на уништавању Србије? Одакле Вучићу право да поклања 5 милиона евра Сребреници, уместо да помогне Републику Српску? Да ли је Aлександар Вучић диктатор који мисли да је Србија његова прћија? Ко је одговоран зато што још увек не знамо ко је крив за аферу хеликоптер? Да ли би министар Братислав Гашић требао да поднесе оставку? Зашто оптужбе Наташе Кандић на рачун српских генерала на Косову показују да је Србија неозбиљна држава? Да ли је Хашки трибунал лажни суд који је створен само да осуди православне Србе? Како српски народ може да врати Косово и Метохију?

Осим тога, чека Вас још много занимљивих тема у овом интервјуу.

Разговор је вођен 12.11.2015. године у канцеларији господина Божидара Делића, у Београду.

Извор: БAЛКAН ИНФО; СРБИН.ИНФО