• Почетна
  • ВИДЕО
  • ДЕБАКЛ: Саудијска Арабија изгубила 2000 војника и 450 тенкова у Јемену! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

ДЕБАКЛ: Саудијска Арабија изгубила 2000 војника и 450 тенкова у Јемену! (ВИДЕО)

0
Jemen_war_detailed_map

Војна карта Јемена који је под контролом Хуту милиција

У серији твитова коју је преко ове друштвене мреже поставио најпознатији саудијски твитераш познат под именом “@Mujtahidd”¹, налазе се поверљиве информације до којих је он дошао, а које се крију од јавности када су у питању губици саудијске војске у операцијима у Јемену.

Извор који је у овом чланку узет као референца, у широј твитерашкој заједници која прати ситуацију у вези са Саудијском Арабијом и њеним ратом у Јемену, важи као добро обавештен и веома поуздан.

Наиме према тим изворима, укупни губици саудијске војске у живој сили износе 2,000 погинулих војника, док их је 4,850 теже или лакше рањено.

У судару са веома покретљивим и жилавим Хуту милицијама, изгубљено је чак 450 тенкова и других оклопних средстава, 4 нападна хеликоптера “Apache”, као и 15 ваздухопловних летелица (не наводи се о којим се типовима летелица ради).

Поред ових поражавајућих цифара, уништена су још и 3 брода, дејством против-бродског ракетног комплекса совјетског порекла П-15 “Термит”, који се налази у опреми Војске Јемена.

Такође спомињу се и трошкови ове једне авантуре којој се не види излаз на крају тунела, а који Саудијску Арабију у укупном збиру коштају већ десетине млрд ус долара… 

Извор: БОРБЕНИ ЕФЕКТИВИ