Прочитај ми чланак

СКAНДAЛ: Српска рукометашица протерана доживотно из ЕУ! (ВИДЕО)

0
Фото: Драгана Удовичић

Фото: Драгана Удовичић

Забрана уласка: Депортована сам са аеродрома у Берлину као најгори криминалац, прича за Курир Гаровићева, коју је пољски клуб Кожалин водио на црно и третирао као туристкињу.

Српска рукометашица Сара Гаровић (21) прошла је кроз тортуру у пољском клубу Кожалину, где су је држали „на црно“, а кулминација свега уследила је на аеродрому у Берлину, где су је као најгорег криминалца депортовали за Београд и лупили јој трајну забрану уласка у земље Европске уније!

Немар клупског лекара

Пре свега овога Сара је прошла кроз озбиљан здравствени проблем због немара клупског физиотерапеута.
– Играла сам утакмице под јаким боловима, а он ми је говорио да ми није ништа. Само ми је масирао стомак, што се испоставило да додатно погоршава стање у таквим ситуацијама. Тражила сам одмах да идем на прегледе у Београд, где се испоставило да имам водену цисту у поодмаклом стадијуму. Морала сам да мирујем више од месец дана док ми се то није средило.

Једна од најталентованијих овдашњих рукометашица већ десет месеци не игра због скандалозних потеза њеног клуба из Пољске.

– Дошла сам у Кожалин почетком 2014. године, добила сам добру понуду и све је деловало као добра прича. Међутим, Пољаци су убрзо почели да ме исплаћују „на руке“ и да ме на свака три месеца шаљу у Београд – почиње Сара Гаровић исповест за Курир.

Да нешто не штима, тачније да игра „на црно“ без потребних папира, Сара је схватила када јој је забрањен одлазак на утакмице.

– Два пута су ми рекли да се затворим у стан и да не долазим на утакмице јер ће ме можда и ухапсити! Нисам имала радну дозволу, вероватно да клуб не би плаћао порез.

Ту пакао тек почиње. Сара је добила од тренера три слободна дана како би дошла у Београд на тренерову свадбу. Повратак у Пољску завршио се готово хапшењем!

– Заустављена сам на аеродрому у Берлину и депортована у Србију. Као да сам најгори криминалац. Лупили су ми печак и добила сам трајну забрану уласка у Европску унију.

То није био крај проблемима бивше јуниорске репрезентативке Србије.

– Ништа од гардеробе и личних ствари ми нису вратили. Кажу „дођи и узми их“. A знају за забрану уласка у Европску унију коју сам због њих добила. При томе, поделили су другима моју козметику и још неке ствари које су ми се налазе у стану.

Безобразлук пољског суперлигаша иде до те мере да недељама нису одговорили на бројне позиве и поруке наше рукометашице.

Суспендована

Ништа ми нису одговарали на поруке. Тек пошто сам им запретила тужбом, добила сам одговор да сам под суспензијом и да се враћам у тим следеће године?! Нисам добила одговор на питање зашто сам то суспендована. Желим да се што пре заврши ова агонија и да се вратим рукомету, наравно, у неком другом клубу – поручила је Сара Гаровић.

Извор: Курир