Прочитај ми чланак

МИХАИЛО МЕДЕНИЦА: У Србији превише игара, а хлеба све мање

0

Дајте, људи, да се уозбиљимо, аман, Србија из дана у дан све више подсећа на лошу реплику Монти Пајтона, тачније, као да нам дане кроје и пишу оне мучене „Курсаџије“!

mihailo medenica autorДоста више са теоријама завере, државним ударима, подривањем темеља државе и осталим бакрачима – не може више обичан човек да разлучи шта је „Фарма“, а шта свакодневица?! Народ, господо, грца у беди, дословно! Није то мука, није пролазна тескоба – већ беда, гола и сирова. Свакојака!

Не само материјална, већ морална, умна, национална… Тонемо све дубље док се бавимо све тривијалнијим стварима! Наравно да се сваком потенцијалном опасношћу треба бавити, историја нас је много пута учила томе (мада смо слабо шта научили), али нека то раде службе и органи кадри за то, далеко од очију јавности и медијске помпе, јер, рекох, има мука и превише и без овог циркуса у којем живимо, иако је мало ко од нас желео на представу!

Довека можемо, изгледа, и у свему бити разједињени и двогласни! И којим путем даље, којим путем брже, ко нам ради о глави, а ко нам чини добро?

Не би ни то било трагично да је реално, да има основа, да води било чему, али ова шарада води само даљем потоноћу и оном имиџу Србије од којег смо годинама покушавали да утекнемо – неозбиљне државе у којој се све чини с ногу, у трку, од данас до сутра, по старом и опробаном рецепту – хлеба и игара!

Проблем је што има и превише игара, а хлеба све мање. То је оно о чему треба водити рачуна, јер живот није ријалити у којем ће нас неко појити и хранити само да изигравамо будале! Изигравамо будале, а нит нас ко пита јесмо ли гладни, жедни, голи и боси, или су афере и прикљученија довољно заситни?! Знате ли ону:

„Гладан је човек сит свега“?!

Е па, баталите глупости онда!

Извор: ало.рс