Прочитај ми чланак

ДСС: Kампања о државном удару у функцији очувања култа личности Александра Вучића

0

dss-srpska zastava 6

Председник Владе Александар Вучић гостујући у емисији „Уптник“ на РТС-у није одговорио ни на једно од три кључна питања због којих је и дошао у емисију – ко спрема наводни државни удар у Србији, који министри и чланови Српске напредне странке руше Владу Србије и које западне силе и амбасадори раде на дестабилизацији земље? Гостовање председник српске Владе показало је да је цела медијска кампања о наводном државном удару кампања за очување рејтинга и култа личности Александра Вучића, али је открило и неколико важних чињеница.

Најпре, да Србији није претио државни удар и да су неистините тврдње о постојању „фронта опозиционих политичара, криминалаца, тајкуна, медија и неких великих сила“ чији је циљ дестабилизација државе.

Друго, грађани су сазнали да неће да сносе било какве санкције бројни чланови Владе који су неодговорно, супротно сазнањима служби безбедности, износили лажи о угрожености председника Владе, завери против Србије и припреми државног удара, водећи кампању ширења страха и несигурности. Оправдано се поставља питање да ли су онда они ту кампању покренули уз сагласност председника Владе?

Треће, грађани су обавештени да је утврђено да се један страни дипломата неименоване велике силе бави шпијунском делатношћу, а да Србија није и неће, одлуком председника Владе, да предузме уобичајене дипломатске мере – да га прогласи непожељном особом (persona non grata), а амбасадору те државе уручи протестну ноту.

Сазнали су и да је председник Владе тај који гостујући на јавном сервису уређује информативни програм, одређује ток емисије у којој гостује, поставља сам себи питања, даје одговоре и директном интервенцијом забрањује новинарки да отвара непожељне теме, као што је разговор о преговарачком поглављу 35, које се односи на Косово и Метохију.

Јавност је посредно, изостанком осуде, могла да сазна и шта председник Владе мисли о вишенедељној кампањи којом се стабилност Владе изједначава са стабилношћу државе, критика њеног рада и резултата проглашава покушајем дестабилизације Србије, па тиме опозиционе странке – државним непријатељима.

Ово последње сазнање не улива наду да ће политички живот у Србији да се врати у колило-толико нормалне оквире, какви постоје у демократским државама.

Извор: ДСС, Србин.инфо